Gülen'in eğitim modeli, Endonezya'daki konferansta tartışıldı

Endonezya'da düzenlenen uluslararası konferansta 'Gülen'in eğitim modeli' tartışıldı. Konferansa, 14 ülkeden 32 akademisyen katılarak sunum yaptı.

Endonezya'da düzenlenen uluslararası konferansta 'Gülen'in eğitim modeli' tartışıldı. Konferansa, 14 ülkeden 32 akademisyen katılarak sunum yaptı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen Uluslararası Gülen Konferansı'na geniş katılım oldu. 'Gülen'in eğitim modeli' teması ile yapılan konferans ülkenin en büyük üniversitesi olarak bilinen Endonezya Üniversitesi, İslam dünyasının önemli üniversitelerinden Cakarta İslam Üniversitesi ve bu üniversitede bulunan Gülen Kürsüsü işbirliği ile organize edildi.

Cakarta'daki Grand Melia otelinde yapılan konferansın açılış programına aralarında üst düzey Endonezyalı bürokratlar, yerli ve yabancı akademisyenler ve ülkedeki yabancı misyon şeflerinin de bulunduğu 200'e yakın kişi katıldı.

Seçkin konuklara hitap eden Gülen Kürsüsü Başkanı Dr. Ali Ünsal, Endonezya'nın büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret ederek, bu potansiyelin eğitimle hayata geçirilebileceğini belirtti. Fethullah Gülen'in bütün insanlığa mal olmuş fikirlerinin artık tüm dünyada bir model haline geldiğini ifade eden Ünsal, bu modelde din, dil, ırk, renk farklılığı gözetilmeden, çağdaş, güzel ahlak sahibi, çalışkan, diyaloga açık ve sevgiyle beslenen bir nesil yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

"ENDONEZYA, GÜLEN'İN EĞİTİM MODELİNE İHTİYAÇ DUYUYOR"

Konferansın tertip heyeti Başkanı Mustafa Özcan da, Gülen'in kendini bütün insanlığa adamış bir ilim adamı olduğunu, onun teşvikleri sayesinde dünyanın dört bir tarafında açılan okulların örnek eğitim sergilediğini aktardı. Bulundukları bölgelerde parmakla gösterilen, aldıkları uluslararası başarılarla ülkelerini gururlandıran, farklılıklara karşı saygılı ama kendi değerlerine de bağlı örnek bir nesil yetiştiren okullar olduğunu söyleyen Özcan, Endonezya'da da bu tür okulların sayısının her geçen gün artmasını ümit ettiğini ifade etti.

Konuşmacılar arasında Endonezya'nın eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yahya Muhaimin de vardı. Muhaimin, Gülen'in eğitim anlayışının Endonezya'nın en çok ihtiyaç duyduğu bir model olduğunu söyledi. Bilimle dinin birbirine zıt olmadığını, ikisinin birlikte verilmesinin en ideal yol olduğunu kaydetti.

Konferansa mesaj gönderen Fethullah Gülen ise nazik daveti aldığını; ancak sağlık sebepleri ile katılamadığından üzüntü duyduğunu dile getirdi. Organize heyetine, katılımcılara ve dinleyicilere gösterdikleri samimi gayretlerinden dolayı çok teşekkür ettiğini belirten Gülen, konferansın başarılı geçmesi ve geleceğin dünyası adına hayırlara vesile olması dileklerini iletti.

14 ÜLKEDEN 32 AKADEMİSYEN MAKALE SUNDU

Konferansta 14 ülkeden 32 akademisyen makale sundu. Aralarında Prof. Dr. Leonid R. Sykiainen (Rusya), Prof. Dr. Yoshiaki Sasaki (Japonya), Prof. Dr. Rostislav Rybakov (Rusya), Prof. Dr. Greg Barton (Avustralya), Prof. Dr. Mitsuo Nakamura (Japonya) Prof. Dr. Ismail Albayrak (Avustralya), Prof. Dr. Choi Woo Won (Kore), Prof. Dr. Azmuddin Ibrahim (Malezya), Prof. Dr. Julkipli Wadi (Filipinler) ve Dr. Thomas Michel (Amerika) gibi tanınmış akademisyenler, 20 Ekim'de Cakarta İslam Üniversitesi'nde, 21 Ekim'de de Endonezya Üniversitesi'nde tebliğlerini sundu.

Her iki üniversitede yapılan sunumların açılış konuşmalarını rektörler yaptı. Cakarta İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Komaruddin Hidayat ve Endonezya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gumilar Rusliwa Somantri, üniversitelerinde böylesine önemli ve büyük bir konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

ENDONEZYA BASINI İLGİ GÖSTERDİ

Endonezya medyasının da büyük ilgi gösterdiği konferansta basının soruları cevaplayan Endonezya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gumilar Rusliwa Somantri, "Neden Gülen konferansı?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Sayın Gülen, dünyanın saygı duyduğu büyük bir entelektüel şahsiyet olduğu gibi, aynı zamanda da bir aksiyon insanıdır. Onun karizmatik kişiliği ve teşvikleri sayesinde bugün insanlar binlerce okul açmış ve her dinden, her dilden, her milletten insana eğitim veriyor. Evet, eğitim bizim için en önemli meselelerin başında gelir. Endonezya gibi 300'den fazla milletin kaynaştığı, çoğulculuğun bulunduğu, demokrasinin hakim olduğu bir ülkede sayın Gülen'in ortaya koyduğu eğitim modelinin, bizim eğitimdeki önemli sorunlarımıza çözüm kaynağı olacağını düşünüyorum. Umarım konferans, bu anlamda önemli adımların atılmasında tetikleyici bir rol oynar." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile