Güler Açıklaması

Güler Açıklaması

Saadet Partisi’nden Adıyaman Belediyesi Başkanlığı adayı olan Arif Güler, düzenlediği basın açıklaması ile yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Güler, “Bir vatandaş olarak gözlemlediklerimiz neticesinde Adıyaman’da belediyecilik anlayışının dar kalıplara sıkıştığı ve çok fonksiyonel olmadığını görüyoruz. Bunun doğal sonucu olarak da huzur kenti güzel şehrimizin hak ettiği noktaya taşınmadığını görüyoruz. Biz de oturduğumuz yerden eleştirmek yerine taşın altına elimizi, yükün altına omzumuzu ve Adıyaman sevdasını yüreğimize koyarak değerli halkımızı hakkettiği modern bir kente kavuşturmaya karar verdik” dedi.

Arif Güler, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Belediye başkanlığına talip olmamızın bir başka nedeni ise halkımızın istek ve beklentileri yerine birkaç kişinin kararıyla halkımıza rağmen halka dayatılan bir adaya mahkûm bırakılmamızı bir Adıyamanlı olarak içimize sindirememiş olmamızdır. Ağır bir yükün altına girmeye talip olduğumuzun farkındayız. Ancak gönlümüzde Adıyaman aşkı ve halkımıza hizmet edecek olmanın heyecanı bize bu konuda güç katıyor. Belediyecilik anlayışını farklı bir noktaya çekerek halkımızla beraber yönetmeye talibiz. Bu konudaki planlarımız ve anlayışımız şunlardır: her mahallede belirli aralıklarla yapacağımız toplantılarda sorunları yerinde tespit edip ortak akılla kalıcı çözümler üretmek. Bunu yanı sıra halkın belediyeyi ve belediye işlerini görebileceği hatta takip edip sorgulayabileceği bir sistemi belediyemizin internet sitesinde yayınlayacağız. Bu sitede belediyemizin aylık gelir gider tablosu ve faaliyet raporları yer alacaktır. Biz başkan olduğumuzda işini yapan belediye personelinin işiyle ve aşıyla problemimiz olmayacaktır. Hatta mevcut müdür ve birim amirlerini mevcut görevlerinde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bunun sebebi olarak geçmiş belediyelerde gördüğümüz şu sorundur. Mevcut birim amirleri ve müdürler başkanın ya da partinin yakınında isimlerden oluştuğu için sorgulanmaları ve hesap vermeleri güçleşmektedir. Bunun tam tersini düşündüğümüzde işin ehli ama başkanla veya partiyle ilgisi olamayan isimleri o noktalara getirdiğimizde hesap sormanız ve ortaya daha güzel işler çıkarmanız kolaylaşmaktadır.

Projeler konusunda öncelikle şunları söylüyoruz: mevcut belediyenin devam ettiği memleketimize ve şehrimize faydalı olan tüm projelere kaldığı yerden devam edeceğiz. Bunu yanı sıra şehre nefes aldıracak yeşil alanlar oluşturacağız. Şu aşamada bile mesai saatlerinde keşmekeşe dönen trafik sorununu alt geçitlerle çözeceğiz. Yıllardır özlemini hissettiğimiz, şehrimize yakışacak ve uzun yıllar ihtiyacını karşılayabilecek bir kültür ve sana t merkezi inşa edeceğiz Allah’ın izniyle. Son olarak öncelikle şunu belirtmeliyim inancımız gereği biz şansa inanmıyoruz, hayatımızda şansa yer yok. Bizim anlayışımızda inandığın dava için mücadele edersin, Rabbim nasip ederse bir kere etmez ise iki kere hamd ederiz. Ama biz inanıyoruz ki başbakanı bütün oyunlara karşı ayakta tutan halk desteğidir. Adıyaman’da da halkımızın kendi iradesine karşı yapılmış bu saygısızlığın bedelini muhataplarına ödetecektir. Farklı zamanlara farklı farklı güçlüklerle başa çıkan ve başbakana duyduğu sevgiden dolayı destek veren değerli halkımız bu defa bu kırılmışlığını sandıkta seçimini milli görüşten yana kayarak ifade edeceğine inanıyoruz. Nihayetinde biliyoruz ki Adıyaman halkı milli görüşe uzak değil. Bizlerde halkımızın milli görüşe göstereceği bu teveccühe layık olmaya çalışacağız ve rahmetli Erbakan Hocamızın patron devlet değil garson devlet anlayışını belediyeciliğe taşıyarak halkımıza hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile