Güler, İspanya'da Arıtma Tesisini İnceledi

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçede uygulanması planlanan sistemle ilgili hazırlıklar kapsamında İspanya'da modern arıtma tesisini inceledi.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Meclisi üyeleri ve belediye çalışanlarıyla 12 Ocak'ta İspanya'ya giderek, dünyanın sayılı içme suyu arıtma tesislerinden birini incelediklerini bildirdi.

Gezinin 5 gün sürdüğünü belirten Güler, ziyareti, Kayaboğazı İçme Suyu Arıtma Tesisi için başlanan rehabilitasyon çalışmalarına örnek oluşturması amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Güler, ziyaret ve incelemelerinin yararlı geçtiği bilgisini vererek, şunları kaydetti:

''İller Bankası desteğiyle bu yıl hayata geçireceğimiz sistemle ilgili olarak bilgi ve tecrübe kazanımı için dünyanın sayılı içme suyu arıtma tesisi olan Barcelona'daki Aghbar tesislerini inceledik. Tesiste var olan çamurlaştırma, havalandırma, karbon filtreleme, ozonlama, tuzlardan arındırma teknolojileri konusunda bilgi topladık. Su kaçaklarının kontrolü için teknolojik yatırımların neler olduğu bilgisini aldık. Farklı arazi kotlarına su temini konusunda en ucuz uygulama yöntemlerini araştırdık.''

İspanya'da, içme suyu arıtma tesisi yanında modern kentleşme konusunda tecrübe edinmek için Madrid ve Barcelona kentlerinin altyapı, ulaşım, yapılaşma gibi yatırımlarını da incelediklerini duyuran Güler, ziyaretin, bilgi, beceri ve gelişim bakımından yararlı olduğunu ifade etti.

Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile