Güllük Caddesi Sezona Yetiştirilecek

Güllük Caddesi Sezona Yetiştirilecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Güllük Caddesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Atatürk Caddesi'ndeki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ara vermeden Güllük Caddesi'nin cazibesini arttıracak çalışmalara başladı. Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özkayacan ve bürokratlarla birlikte çalışmaları inceledi.

Aktekin, yeniden düzenlenecek caddenin turizmin başkenti Antalya'ya yakışır hale getirileceğini kaydetti. Güllük Caddesi'nin güzelleştirilmesi için yaklaşık 3.5 milyon TL harcayacaklarını kaydeden Aktekin, proje ile 100'üncü Yıl Kavşağı'ndaki Yapı Kredi Bankası önünden, Selekler Çarşısı'na kadar olan bölümdeki kaldırımların karşılıklı olarak yeniden düzenleneceğini söyledi.

Aktekin, “Çalışmalar, Konyaaltı Caddesi'nin Endüstri Meslek Lisesi'ne kadar olan kısmındaki kuzey kaldırımı ile Cumhuriyet Caddesi'nin kuzey kaldırımını da kapsayacak. Antalya Valiliği önündeki küçük park da yeniden ele alınacak” diye konuştu.

ENGELSİZ BİR CADDE DAHA

Aktekin, caddenin uzun bir süre değiştirilmemesi için diğer ilgili kamu kurumlarıyla koordineli çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Diğer cadde düzenlemelerinde olduğu gibi Güllük Caddesi'nin de engelsiz bir cadde haline getirileceğini ifade eden Aktekin, “Tekerlekli sandalyeli engelliler için engelli rampaları, görme engelliler için oluklu takip taşları konulacak. Cadde boyunca küçük havuzlar ve bitki bahçelerinin yer alacağı üniteler yapılacak. Bu ünitelerin kenarına oturma grupları monte edilecek. Güllük Caddesi peyzaj düzenlemesi ve ağaçlarıyla yeşil bir cadde olacak. Gece gündüz yaşayan bir cadde olması için de akşamları LED ışıklandırmayla renklendirilecek. Ayrıca cadde dekoratif aydınlatma direkleriyle ışıl ışıl olacak. Selekler Çarşısı önüne, ortasında bir sahne bulunan fıskiyeli havuz da yapılacak” dedi.Genel Sekreter Aktekin, düzenlemenin turizm sezonu öncesi bitirilmesi için çalışmaların hızlı devam ettiğini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile