Gülsar: Velilerimiz Rahat Olsun, Bursa Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Gülsar: Velilerimiz Rahat Olsun, Bursa Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yeni eğitim öğretim yılı öncesi vatandaşlara rahat olmaları çağrısında bulundu.

Gülsar, "İlimizde yaşayan vatandaşlarımız rahat olsun. Bursa yeni eğitim öğretim yılına hazır." dedi.

Bursa'da eğitim yöneticileri, Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yılının başlaması öncesi eğitimi masaya yatırdı. Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve İl Milli Eğitim Atilla Gülsar ile 17 ilçe milli eğitim müdürünün katıldığı toplantıda yeni eğitim sistemi ve eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

Okulların fiziki hazırlıkları, öğrenci kayıtları ve sınıf mevcutları, kayıt komisyonlarının çalışması ile norm fazlası öğretmenlerin durumlarının görüşüldüğü çalıştayda ayrıca ders dağılımları, seçmeli dersler, EBA ve Fatih Projesi ile ilgili çalışmalar da değerlendirildi. Eğitimin ülke için birinci öncelik olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, eğitimde planlamanın önemli olduğunu, iyi bir planlama ile başarının çok kolay yakalanabileceğini söyledi.

Yeni eğitim sistemini bir devrim olarak nitelendiren İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise şunları kaydetti: "Yeni sistemin ülkemiz için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Geçişlerde problemlerin yaşanması normaldir. Bizler gerekli önlemleri almak ve problemleri çözmek için varız. İlimizde yaşayan vatandaşlarımız rahat olsun. Bursa yeni eğitim öğretim yılına hazır."Bursa’nın üniversite giriş sınavlarında elde ettiği başarıya da değinen Gülsar, şöyle devam etti: "Bu başarı planlı ve programlı bir şekilde yapılan ekip çalışmasının ürünüdür. Üniversite sınavlarında Türkiye 4’ncüsü olmak önemli, ama başarıyı devam ettirmek daha önemli. Geçtiğimiz yıl uyguladığımız 'Hep Birlikte Başarılı Olalım' ve 'Çalışkan 9’lar' gibi projelerimiz olmazsa olmazımız. Bu projelerimiz önümüzdeki yıl da devam edecek. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile