Gülsen Yarin Hakim Karsisina Çikacak

Gülsen Yarin Hakim Karsisina Çikacak

Imam Hatiplilere yönelik hakaret içerikli sözleri gerekçesiyle hakkinda 3 yila kadar hapis cezasi talep edilen Gülsen’in yargilanmasina yarin Istanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde baslanacak.

Sarkici Gülsen Çolakoglu, Istanbul Atasehir’de 30 Nisan’daki konserinde “Imam Hatipte okumus daha önce kendisi, sapikligi oradan geliyor” seklinde ifadeler kullanmisti. Gülsen’in bu sözlerinin ardindan Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatilmisti ve sorusturma dahilinde Gülsen önce tutuklanarak cezaevine gönderilmisti, daha sonra karara yapilan itiraz dilekçesinin kabul edilmesiyle birlikte ‘konutu terk etmeme’ seklinde adli kontrol sartiyla tahliye edilmisti.

3 yila kadar hapis cezasi talep ediliyor

Öte yandan, Gülsen hakkindaki Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma da tamamlanmisti. Hazirlanan iddianamede, süpheli Gülsen’in ‘halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama’ suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Her persembe imza sarti

Iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte yeni bir gelisme olmustu ve Gülsen Çolakoglu’nun, avukatinin yeniden itirazi üzerine, ’konutu terk etmeme’ seklindeki adli kontrol tedbirinin kaldirilmasina karar verilmisti. Mahkeme tarafindan verilen kararda ayrica, süphelinin ’yurt disina çikis yasagi’ ile her persembe günü ’imza atma’ seklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasina da hükmedilmisti.

Yargilanmasina yarin baslanacak

Süpheli Gülsen Çolakoglu’nun, 3 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talebiyle yargilanmasina, yarin saat 09.00’da Istanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi’nde baslanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile