Gültak, Adanalioglu'ndaki Çalismalari Inceledi

Gültak, Adanalioglu'ndaki Çalismalari Inceledi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Baskan Gültak, kamelya ve oturma gruplari, spor aletleri, oyun ve aydinlatma gruplari, peyzaji ve zemini ile bastan sona yenilenerek vatandaslarin hizmetine sunulan Adanalioglu Eylül Parkinda ve yine birçok yönüyle yenilenip tadilattan geçen Seyh Ibrahim Hekim Türbesinde incelemelerde bulundu.

Gültak, beraberinde Akdeniz Belediye Baskan Yardimcisi Mustafa Arslan, Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Bahar, Adanalioglu Mahalle Muhtari Kazim Can, Akdeniz Mahalle Muhtari Cengiz Demir ve Limonlu Mahalle Muhtari Isa Sakar ile birlikte, Eylül Parki ile Sih Ibrahim Hekim Türbesini gezerek buralarda gerçeklesen kapsamli yenileme çalismalarini yerinde inceledi.

“Vatandaslarimizin rahat nefes alabilecegi yemyesil bir alana dönüstü”

Incelemelerinin ardindan açiklama yapan Baskan Gültak, “Gerçekten daha önce buraya park demek için bin sahit gerekiyordu, çünkü parkimiz çok kötü bir haldeydi. Arkadaslarimiz çok çalisti. Önce parkin zeminini ve yesil alanlarini hazirlayip yaptilar. Sonrasinda yeni oturma banklari, kamelyalar ve spor aletlerini kurdular, çöp kovalari ile WC’leri yenilediler. Böylece Eylül Parkimiz tertemiz ve eksiksiz bir yesil alana dönüstü. Adanalioglu’nun nefes alabilecegi alanlardan bir tanesi oldu ki, burasi bayramlarin kutlanabilecegi, etkinliklerin yapilabilecegi meydan haline de geldi” dedi.



“25 yildir çözülemeyen çöp sorununu çözmüstük”

Eylül Parkinin hemen güneyinde yer alan ormanlik alan içinde ve Adanalioglu sahili etrafinda 25 yildir ortadan kaldirilamayan çöp sorununu da çözdüklerini hatirlatan Gültak; “Ekiplerimiz tarafindan gerek ormanlik alandaki gerekse sahildeki tonlarca çöp ve atik temizlendi. Sahilimiz tertemiz bir görünüme kavustu” diye konustu.



"Binlerce insanimizin ziyaret ettigi Sih Ibrahim Hekim Türbesi de yenilendi"

Gültak, Parkin hemen sag tarafindan bulunan ve vatandaslarin ziyaret ettigi, kurban ve adak gibi ibadetlerini yerine getirdigi Sih Ibrahim Hekim Türbesinin de eksiklerinin ekipler tarafindan giderildigini aktararak, “Türbenin, yagmurlu günlerde su akitan çatisi ile birlikte etrafindaki 2 katli yapilarin da içi tamamen yenilendi. Adanalioglu Mahallesi sakinleri ve bu türbe ile ilgilenen hocalarimizin talebi üzerine bastan sona bir tadilat ve revizyon islemi gerçeklestirildi” ifadelerini kullandi.

“Bir tarafimiz orman, bir tarafimiz deniz”

Tüm İçellileri, bir tarafi deniz, diger tarafi ormanlik bölge olan bu güzel yerleri gezip görmeye, özellikle de sahili görmeye davet eden Baskan Gültak, “Türkiye’nin en güzel sahillerinden bir tanesi bu bölgemizde. Yaz ile birlikte deniz mevsimi geldi. Ailelerinizi alip bir yandan mesire alanlarinda piknik yapabileceginiz, diger yandan da denize girip yüzebileceginiz çok güzel alanlar var. Burayi kesfetmenizi ve burada yaptigimiz yenilemeyi tüm İçellilerin görmesini isterim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile