Gültak, Girisimci Kadinlarla Bir Araya Geldi

Gültak, Girisimci Kadinlarla Bir Araya Geldi

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, İçel Girisimci Is Kadinlari Dernegi (GISKAD) Baskani Mürüvet Beydagi ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Isletmelerini güçlü kilmalari ve sayilarinin artmasinda kadinlara öncülük ve rehberlik eden GISKAD’i çalismalarindan ötürü kutlayan Gültak, Akdeniz Belediyesi olarak kadin eksenli önemli projelere imza attiklarina isaret ederek, "Biz en basindan beri kooperatifçilige büyük önem veriyoruz. Özellikle de kadinlarin ekonomik ve sosyal hayata katilimini saglayan üretime dönük güç birlesimlerini degerli buluyoruz. Her gün binlerce insanin yanindan geçtigi, belediyemiz ’Kadin Emegi Diyari’ni kadin kooperatiflerimize tahsis ettik. Kadinlarimizdan kira, elektrik, su gibi giderler için hiçbir ücret almiyoruz. Daha çok kadina hizmet verebilmek adina da Kadin ’Emegi Diyari’ni genisletecegiz" dedi.

"3 milyon liradan fazla kredi desteginin ulasimini sagladik"

Kadinlarin statülerinin yükseltilmesi ve istihdama kazandirilmasinin önem arz ettigine vurgu yapan Gültak, "Bunun için kadinlarimiza daha fazla destek sunmaliyiz. Kendi isini kurmak veya meslek sahibi olmak isteyen kadinlar için ekonomik, sosyal ve kültürel projeler için de çalismalarimiz sürüyor. Türkiye Israfi Önleme Vakfi ile protokol imzalayip bine yakin girisimci kadina 2019 yili Temmuz ayindan itibaren toplamda 3 milyon liradan fazla kredi destegi ulasmasini sagladik" diye konustu.

"Aile bütçelerine de katki sunuyorlar"

Akdeniz’de 9 bölgede hizmete açilan ’Kültür ve Sanat Evleri’nde giyim, resim, ev tekstili kurslari, el sanatlari, ahsap boyama, ebru sanati, taki tasarim, kuaförlük, baglama, gitar, Ingilizce ve okuma-yazma kurslari, pilates, step ve aerobik kurslari da verdiklerini hatirlatan Baskan Gültak, "Meslek kurslarina, yaklasik 700 vatandasimiz basvuru yapti. Kurslara katilan kadinlar, kazandiklari beceri ile yaptiklari üretimleri sayesinde aile bütçelerine katki saglayabiliyor" ifadelerini kullandi.

"Kadinlarimizin gücüne inaniyor ve destekliyoruz"

Baskan Gültak, "Kadinlarimizin fikirlerine, azmine ve gücüne her daim inaniyor ve destekliyoruz. Cesaretlerini ticari zeka ile birlestirerek hedefleri dogrultusunda emin adimlarla ilerleyen kadinlarimiz hem ilçemiz Akdeniz’e hem kentimize hem de ülke ekonomimize katma deger sagliyorlar" dedi.

"Amacimiz kadinlara rol model olmaktir"

GISKAD Baskani Mürüvet Beydagi ise girisimci ruha sahip çagdas, mesleki ve nitelikli üyelerden olusan bir dernek olduklarini ifade ederek, "Amacimiz kadin girisimcilere destek egitimleri vermek, onlara mentorluk yapmak ve rol model olmaktir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile