Gültak, Kriz Masasinin Çalismalarini Inceledi

Gültak, Kriz Masasinin Çalismalarini Inceledi

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, Kahramanmaras merkezli 10 kenti derinden etkileyen büyük deprem felaketinin ardindan Kültür Müdürlügü bünyesinde olusturulan ‘Kriz Masasi’ni ziyaret ederek, 7/24 esasina göre özveriyle görev yapan belediye personelinin çalismalarini yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldi.

Türkiye’nin, belki de son bin yilin en büyük dogal afetlerinden birini yasadigini dile getiren Baskan Gültak, “Bu kadar büyük bir afeti tarihimizde göremiyoruz. Toplamda 10 ilimizi, yüzlerce ilçeyi, kasaba ve köyümüzü kapsayan büyük bir dogal afetten bahsediyoruz. Tabi bölgeye çok yakin olan bir il ve ilçe olarak da bu dogal afette vatandaslarimizin tercih ettigi en önemli ilçelerden biriyiz. Biz de ilk günden itibaren kriz masamizi merkezde olusturduk” dedi.

Gültak, belediyeye bagli 11 mahalle kültür ve sanat evinin depremzedelere açik oldugunu ve hizmet verdigini ifade ederek, “Bu evlerimizde de kriz masasina bagli personelimiz görev aliyor. Ekiplerimiz, ilk basta bölgede arama kurtarma, simdi de hem enkaz kaldirma hem altyapi ile ilgili, özellikle Kirikhan’da su sebekeleri ile ilgili çalisma yapiyor. Artik hijyen sorunu da yasanmaya basladi.

Bu nedenle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekiplerimiz bölgede çöpleri toplayip, bölgeyi temizliyor” diye konustu.



“Mahalle kültür evlerimizi afetzede insanlarimiza açtik”

Hem cografi yakinlik hem de hastane kapasitesi nedeniyle İçel’e çok sayida yaralinin ve depremzede ailenin geldigini kaydeden Gültak, “Akdeniz Belediyesi olarak mahalle kültür evlerimizi afetzede insanlarimiza açtik. Günlük bin vatandasimizi misafir ediyoruz. Insanlarimiza sicak bir yuva sagladik. Türkiye kocaman bir ailedir. Akdeniz Belediyesi olarak bizler de bu ailenin parçasiyiz. Onlara aile sicakligini hissettirmeye çalisiyoruz. Hep birlikte, aile ortaminda yaralarimizi birlikte saracagiz” seklinde konustu.



“Sadece Akdeniz’in degil, diger ilçelerin ihtiyaçlarini da karsiliyoruz”

Kriz Masasinda telefonlarin susmadigini dile getiren Gültak, sözlerini söyle sürdürdü; “Arkadaslarimiz sürekli kayit aliyor, bilgiler burada toplaniyor. Daha sonra belediyemiz, hayirsever insanlarimizin ve is insanlarimizin destekleri sayesinde kazanlar kayniyor, yemekler pisiyor, kahvaltilar hazirlaniyor, elbiseler, su ve hijyen paketleri toplaniyor. Su an sadece Akdeniz’de veya kültür evlerimizde degil, diger ilçelerimizden talep edilen ihtiyaçlara da karsilik veriyoruz. Yardim seferberligimiz devam edecek. Deprem magduru tüm insanlarimiza sahip çikacagiz, onlara aile sicakligini hissettirecegiz. Büyük felaket sonrasi gerek deprem bölgesinde gerekse kriz masasi bünyesinde hiç durmadan çalisan, emek veren ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum. Bu yaramizi hep birlikte saracagiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile