Gülüç'ün çevre düzenlemesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak

Zonguldak'ın Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesi'nde asfaltlama çalışmaları tamamlanan yolun ardından çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Gülüç Be

Zonguldak'ın Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesi'nde asfaltlama çalışmaları tamamlanan yolun ardından çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, daha güzel bir Gülüç ortaya çıkarmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerde bulundu.

Ereğli ile Alaplı arasında geçiş noktası olan ve son yapılan duble yol çalışması ile ayrı bir çehreye sahip olan Gülüç beldesinin çevre düzenleme çalışmaları ile ilgili olarak ilk adımlar atıldı. Gülüç Deresi'nin ıslahı ve ağaçlandırma çalışmaları başta olmak üzere sosyal alanlarında arttırılması için başlanan çalışmalarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapıldı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile birlikte İstanbul'a giden ve burada Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüklerini dile getiren Belediye Başkanı Aydın Güngör, konu ile ilgili olarak 2 peyzaj memurunun salı günü Gülüç Beldesi'ne geleceğini söyledi.

Güngör, yapılacak olan çalışmaların tamamlanmasının ardından Gülüç Beldesinin büyük değişim yaşayacağını söylediği konuşmasında "AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan ile birlikte buluşarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ile görüştük. Gülüç Deresi'nin etrafının ağaçlandırılması, gezi alanları gibi çalışmaların hazırlıklarının yapılması ve projelendirme çalışmalarını hazırlamalarını istiyorduk. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi Genel Sekretere yönlendirdi. Yaptığımız görüşmeler sonrasında Salı günü 2 peyzaj mimarı arkadaşımız beldemize gelerek Gülüç halı sahasından başlamak üzere Gülüç köprüsüne kadar olan alanı nasıl değerlendirebileceğimiz konusunda çalışmalar yapacaklar. Projeler tamamlanıp elimize ulaştıktan sonra bu güzelliklerin ortaya çıkartılabilmesi için yine büyükşehir belediyesinden yardım isteyeceğiz. Bununla birlikte kendi imkanlarımızla birlikte Çevre Bakanlığımızdan da yardım isteyeceğiz. Amacımız Gülüç Deresi'ni ve çevre düzenlemesinin bir an önce tamamlamak." dedi.

ALİ BEKTAŞ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Filyos çayından sonra Zonguldak'ın ikinci büyük deresi olan Gülüç Deresi'nin ıslah çalışmaları konusunda yardımlarını esirgemeyen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş' a da teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile