Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Uluslararasi Kaçakçiliga Darbe

Ticaret Bakanligina bagli Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen uluslararasi operasyonlarla birçok kaçak esyanin yurda sokulmasi veya transit olarak diger ülkelere tasinmasi engellendi.

Ticaret Bakanligina bagli Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügü’nce sinir asan suçlarla mücadele çerçevesinde pek çok uluslararasi operasyona katilim saglanarak, birçok kaçak esyanin yurda sokulmasi veya transit olarak diger ülkelere tasinmasi engellendi. Söz konusu çalismalar çerçevesinde son dönemde toplam 16 uluslararasi operasyon gerçeklestirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügü merkez ve tasra birimlerinin etkin rol aldigi operasyonlarda toplam 3 milyon 230 bin lira degerinde kaçak 352 bin 862 adet ilaç ve medikal malzeme, 149 bin lira degerinde cep telefonu, 548 bin adet doldurulmus makaron, 490 bin adet bos makaron, 27 bin 220 paket sigara, 2 bin 109 adet elektronik sigara kartusu ve yaklasik 300 bin avro degerinde lüks marka saatler ele geçirildi.

Ticaret Bakanligi Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügü’nce yapilan açiklamada, her türlü kaçakçilik türüyle mücadelede ulusal ve uluslararasi alanda kararlilikla çalisilmaya devam edilecegi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile