Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

'Ortalıkta gezen terör örgütleri ve onu besleyen kaynaklara, onların dini anlayışlarına baktığımızda imam hatip okullarına ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha görüyoruz'.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Ortalıkta gezen terör örgütleri ve onu besleyen kaynaklara, onların dini anlayışlarına baktığımızda imam hatip okullarına ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha görüyoruz' dedi.

Tüfenkci, Ankara İmam Hatip Okulları Platformu ile Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde iftarda bir araya geldi.

Kur’an ve sünneti kaynağından öğrenenlere, dini doğru öğrenen ve öğretenlere ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Tüfenkci, milletin her zaman imam hatip okullarına sahip çıktığını söyledi.

Tüfenkci, asıl meselenin millete olan sevda ve dinini doğru öğrenme meselesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Ortalıkta gezen terör örgütleri ve onu besleyen kaynaklara, onların dini anlayışlarına baktığımızda imam hatip okullarına ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha görüyoruz. İçinde bulunduğumuz okulun hangi emellerle inşa edildiğini, burada yetiştirilen milletin nasıl millete karşı silah doğrulttuğunu, tankıyla topuyla milletin üzerine yürüdüğünü ve milletin nasıl sivil direniş verdiğini hep beraber gördük.”

İmam hatip okullarının tarih içindeki seyrinin Türkiye’nin demokrasi mücadelesine benzediğini belirten Tüfenkci, “İmam hatip okulları kimi zaman zirvelere çıkarılmış, kimi zaman devlet düşmanı ilan edilmiş. AK Parti iktidarlarında ise imam hatip okulları hak ettiği yeri bulmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

Bütçeden bakanlıklara ayrılan paylara bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığının payının, Milli Savunma Bakanlığının da önünde olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, “Bu da gençlerin yetişmesine verilen önemin göstergesi. Gençlerimizin dünyayla rekabet edebilecek şekilde kendilerini geliştirmelerini ve bu ülkeyi kalkındırma noktasında her türlü donanıma sahip olmalarını istiyoruz. Bu yüzdendir ki öğretmen ve öğrencilerimizin iyi yetişmesi noktasında her türlü desteği veriyoruz.” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, imam hatip okullarının halka olan irtibatının sağlanmasında Ankara İmam Hatip Okulları Platformu’nun önemli rol oynadığını dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile