Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilk etabı tamamlanan 'Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin maskotları 'Gümüş' ve 'Ihlamur'u basın mensuplarına tanıttı.
Ak, İlk etabı tamamlanan 3 bin 100 metre uzunluğundaki 'Gümüşdere Ihlamur Vadisi'ni basın mensuplarıyla birlikte gezdi. Hem vadinin tanıtımı hem de vatandaşları vadiye davet için seçilen 'Gümüş' ve 'Ihlamur' isimli maskotları da gazetecilere tanıtan Ak, saçlarında ıhlamur dalları bulunan sevimli maskotlar ile çocuklar ve gençleri vadiye davet edeceklerini söyledi.
'Gümüşdere Ihlamur Vadisi' projesi hakkında bilgi veren Ak, derenin temizlenmesi ve etrafındaki yaşam alanlarının tekrar oluşturulması için bu projeyi başlattıklarını vurguladı.
Ak, proje kapsamında 3 bin 100 metrelik alanda çalışmalar yapıldığını ve bunun ilk etabın tamamlandığını, çalışmaların üç aşamadan oluştuğunu belirtti.
İlk olarak, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından, dere yatağının, kendi içinde havuzlar oluşturacak ve 500 yıllık sel debisini karşılayacak şekilde ıslah edildiğini anlatan Ak, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (ASKİ) dere suyunun ıslahı için çalışmalar yapıldığını ifade etti.
Ak, dereye akıtılan kirli suların arıtılmasına yönelik çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Vadinin peyzaj düzenleme çalışmalarının ve derenin etrafındaki sosyal tesislerin ise Keçiören Belediyesince yapıldığını aktaran Ak, 'Bu proje bir doğaya dönüş projesidir. Biz burayı yeniden canlandırıyor, yeniden hayata kazandırıyoruz. İnsanların burada sporunu, pikniğini yapacağı ve çayını yudumlayacağı bir yaşam alanına dönüştürüyoruz. Bu projenin de örnek olmasını arzuluyoruz. Kaybolan dereler yeniden doğaya ve hayata kazandırılabilir.' ifadelerini kullandı.
- Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi
Keçiören Belediyesinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi, Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi'nden başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor.
Proje kapsamında 3 bine yakın türde bitki, 150 ıhlamur ağacı ve 125 bin mevsimlik çiçek dikildi. Rekreasyon çalışmaları kapsamında da gezinti, koşu, bisiklet ve akülü araç yolları, kaykay parkuru, çocuk oyun alanları, futbol sahaları inşa edildi.
Ankara'nın sembolü olmaya aday projenin içerisinde kafeler, nostaljik çay bahçeleri, oturma cepleri ile seyir terasları, tarihi silüetler ile 450 kişi kapasiteli amfi ve kütüphane yer alıyor.
Altyapı çalışmaları tamamlandıkça etap çalışmalarına geçilen projenin ekim ayında hizmete açılması planlanıyor.
'Gümüşdere Ihlamur Vadisi'ni Maskotlar Tanıtacak
İlk etabı tamamlanan 'Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin maskotları 'Gümüş' ve 'Ihlamur' basına tanıtıldı.