Gümüşhacıköy'de Sigara Denetimleri

Gümüşhacıköy'de 2013 yılı içinde Dumansız Hava Sahası Projesi kapsamında bin 440 denetim yapıldığı ve 2 bin 316 lira para cezası kesildiği bildirildi.

Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanı Dr. Aslan Zafer Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında sigara denetim ekibinin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Çalışmalar sonucu bin 440 denetim gerçekleştirildiğini belirten Atılgan, "Bu denetimlerde 10 kişiye ve 2 iş yerine toplam 2 bin 316 lira cezai işlem uygulandı. Denetimler 2014 yılında da devam edecek" dedi.

İlçede bulunan bütün kahvehane ve iş yerlerinde asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren yazıların olup olmadığını da kontrol ettiklerini belirten Dr. Atılgan, şöyle devam etti:
"Ayrıca etrafta küllükler ve sigara izmaritleri olup olmadığını kontrol ediyoruz. İş yeri sahiplerini 4207 sayılı tütün ve tütün mamulleri ile ilgili kanun gereği, kanuna muhalefet edenlere cezai işlem uygulanacağı, iş yerinde sigara içenlere 88 lira, iş yerinde sigara içilmesine müsaade eden işletme sahiplerine ise 5 bin 513 liraya varan para cezalarının uygulanacağı konularında yasal uyarılar yapıyoruz. Denetlenen iş yerlerinde, kanuna muhalefet edenlere tutanak düzenliyoruz, suç unsuru bulunmayan iş yerlerine ise teşekkür ediyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile