Gümüşhacıköy Okçuluk Festivaline Hazırlanıyor

Amasya - Gümüşhacıköy İlçesinde 20-25 Haziran tarihlerinde Dede Korkut Parkı'nda yapılacak 2. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivalinin hazırlıkları başladı.

Gümüşhacıköy Kaymakamlığı, Gümüşhacıköy Belediyesi ve Gümüşyay Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneği'nin organize ettiği festivalin hazırlık toplantısı Gümüşhacıköy Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Kaymakam Serdar Kartal, geçen yıl ilkini düzenledikleri festivalin bu yıl Valiliğin desteğiyle ikincisini gerçekleştireceklerini belirterek, "2.Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali 20-25 Haziran tarihleri arasında Dede Korkut Parkı'nda yapılacak. Amacımız tarihi ve milli değerlerini bilen ve ataları ile gurur duyan bir yeni nesil yetiştirmek" dedi.

Festivale 16 ülkeden 150 yabancı yarışmacının ve Türkiye genelinden 200 yarışmacın katılacağını söyleyen Kartal, şöyle devam etti:

"Tarihi bir öneme sahip olan Türk okçuluğunun yaşatılmasını ve tanıtılmasını sağlayarak Amasya'yı bu alanda bir marka haline getirebilmek istiyoruz. Kültürel mirasımızın yaşatıldığı ve tanıtıldığı bir ortam oluşturmak bölgeyi turizm cazibe merkezi haline getirmek, bölgenin turizm bakımından pazarlanmasına öncülük etmek, turizm faaliyetlerinin etkinliğini artırarak bölge halkı için alternatif bir ekonomik girdi sağlamak ve bu sayede dolaylı olarak yeni istihdam alanları yaratmak istiyoruz."

Belediye Başkanı Mustafa Saatcı ise festivale belediye olarak her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, "Gümüşhacıköy İlçemizin tanıtımı ve geleceği için hiçbir fark gözetmeden festivalin anlamına ulaşması için belediyenin tüm birimleri ile festival süresince hizmet vereceğiz" diye konuştu.

Toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Ömer Kapsal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, kurum amirleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile