Gümüşhane'de 240 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Gümüşhane'de 240 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Gümüşhane'de kar yağışı nedeniyle 240 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, il genelinde gerçekleşen kar yağışıyla birlikte 240 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yalçın, yağışın devam ettiği ilçelerde yalnızca acil durumlarda ve cenazelerde yollara müdahale edebildiklerini, yağışın durduğu yerlerde ise karla mücadele çalışmalarının başladığını ifade etti. Yalçın, merkez ilçede 75, Şiran ilçesinde 60, Kelkit ilçesinde 56, Torul ilçesinde 15 olmak üzere toplam 240 köy yolunun kapalı olduğunu söyledi

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise, dün gece gerçekleşen kar kalınlığının 19 santimetre olduğunu, gece en düşük hava sıcaklığının da eksi 3,9 derece olarak ölçüldüğünü söyledi.

Karayolları yetkililerinden alınan bilgiye göre Kostan Dağı geçidi ile Tersun Dağı geçidi ulaşıma kapanırken, yağışın devam ettiği Zigana Dağı geçidinde ise ekiplerin yolu açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Araçların zincir ve çekme halatı bulundurmalarının ise zorunlu olduğu öğrenildi.

Gümüşhane Belediyesi de, kent merkezinde sabahın ilk saatlerinde yollarda karla mücadele çalışması yaptı. Şehrin ana caddelerinde kepçelerle kamyon kamyon kar taşıyan ekipler, olası buzlanmanın önüne geçmek için kaldırımlarda ve dik yollarda tuzlama çalışması yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile