Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de 2015 yılının son İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapıldı. Toplantıda şehrin önemli gündemlerinden birisi olan Zigana Tünelinin akıbetiyle ilgili sorulara da cevap verildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, yatırımcı kurumların temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Yavuz, Bölge Müdürlüklerinin gerek genel bütçeden gerek kendi bütçelerinden bölgede olduğu gibi Gümüşhane’de de takdire şayan, her türlü ve her yönüyle amaca uygun hizmet üretme konusunda son derece başarılı ve takdire şayan performans sergilediklerini söyledi.



Gümüşhane halkı adına çalışmalar için teşekkür eden Vali Yavuz, “Genel anlamda baktığımızda 2015 yılı gerek yatırım programında yer alan hususlar, gerek sonradan talep edilen ve ihtiyaç duyulan konularda hiçbir zaman yok kelimesi kullanılmaksızın talebimiz uygun görülmüş, görülmekte ve buna bağlı olarak da çalışmalar çok verimli şekilde devam etmektedir. Bu yönüyle başarılı bir yıl olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Devam etmekte olan işlerimiz yılsonuna doğru tamamlandığında fiziki ve nakdi gerçekleşmenin de oldukça yüksek oranda gerçekleşeceğini de şimdiden görmek mümkün. Bu manada tekrar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki bu yapılan çalışmalardaki başarı Gümüşhane’de görev yapan bütün mesai arkadaşlarım, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, il müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve siyaset kurumunda bu konulara dahili olan bütün arkadaşlarımızın üstün gayretiyle olmuştur” dedi.

“TERÖRÜNDE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Ülkede son dönemde yaşanan terör olaylarına de değinen Vali Yavuz, “O konuda da Allah’ın izniyle birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek ve bunu pekiştirmek suretiyle hiçbir şekilde kamu yatırımlarını, kamuya ilişkin iş ve işlemleri aksatmayacak şekilde, bu terör hadisesinin de üstesinden geleceğiz. Bu konuda devletimizin tüm imkanları, milletimizin de desteğiyle seferber edilmiş durumda. Eğer bu ülkemizin hızını kesici ekonomik anlamda dar boğaza sokucu türde tavırlar ve bu tür olaylar olmazsa demek ki Gümüşhane’den gördüğümüz kadarıyla bile değerlendirmek çok kolay. Bunun çok daha fazlasını kat be kat fazlasını yatırıma dönüştürmek ve insanımızın milletimizin ihtiyacını çok kısa zamanda karşılamak mümkündür. Zaten bu bilindiği için ülkemizin, devletimizin hızını kesmek için yapılan dahili ve harici destekçileri de olan bir senaryodur. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Bu vesileyle terörle mücadelede şehit olan bütün güvenlik kuvvetleri mensuplarımıza, masum vatandaşlarımıza bir defa daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu sene olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarımızın da yine aynı şekilde başarılı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda sunumunu gerçekleştiren Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürü Mahmut Berber ise, Şiran ilçesinde sıkıştırılmış beton gövdeli Tersun Göleti’nin ihalesinin 23 Kasım’da yapılacağını, yapımı devam eden 17 gölete 6-7 göletin daha ekleneceğini söyledi.

Berber, Gümüşhane’ye içme suyu sağlayacak olan Bahçecik barajının da 2016 yılı Mayıs ayında ihalesinin yapılacağını sözlerine ekledi.

“İKİSU ŞİRAN YOLU BİTMEK ÜZERE, PİRAHMET KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR”

Kuruluşlar bazında Gümüşhane’de en fazla yatırım harcamasına sahip olan Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise yapımı devam eden çevre yolu çalışmaları ve diğer karayolu çalışmaları hakkında bilgi verdi. İkisu-Şiran karayolunun eksik kalan kısmındaki asfalt çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü, kalan 2,5 kilometrelik kısmı Kasım ayı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını söyleyen Bayramçavuş, Gümüşhane’nin karayolu kaza trafik kara noktalarından Pirahmet kavşağındaki sorunların çözüldüğünü ve en kısa zamanda yapım çalışmalarının başlayacağını söyledi.



Geçtiğimiz Mayıs ayında çökme ve heyelan tehlikesi nedeniyle ulaşıma kapatılan Köse-Gümüşhane karayolunda da projenin son şeklinin belirlendiğini ve onaya gönderildiğini kaydeden Bayramçavuş, “Önemli bir hassas bir nokta. Heyelan yükü alınıp tabana inilecek. Tabanda ciddi su var. Özeli bir teknikle yeniden doldurup yükselteceğiz. Güzergah değişmeyecek” ifadelerini kullandı.

ZİGANA TÜNELİNİN SON DURUMU: “İTİRAZLARIN İTİRAZLARI DEVAM EDİYOR”

Vali Yücel Yavuz’un “Zigana Tüneli ile ilgili son durum nedir?” sorusunu cevaplandıran Bayramçavuş, “Zigana Tüneli bölgenin çok önemli bir projesi. Tarihi İpek yolu üzerinde yer alan bir projemiz. Bir itirazdan dolayı ihale iptal oldu. Mahkeme karar verdi buna. Mahkemenin kararıyla ihale iptal oldu. Şuanda bu süreç neticelendikten sonra ya yeniden ihale olacak. İtirazdan dolayı iptal edilen işe de itiraz var. Belki geri gelme ihtimali de olabilir mi onu da bilmiyoruz. Yani şuanda ihale süreci tam netleşmiş değil. İtirazların itirazları devam ediyor. Bizde bekliyoruz. Eğer netleşmiş olsaydı hemen ihalesi yeniden gündeme gelecekti. Her halükarda Zigana Tüneli bu gemiye bindirildi. Gecikecek belki ama olacak” diye konuştu.

Toplantı diğer yatırımcı kuruluşların sunumlarını yapmasının ardından son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile