Gümüşhane'de İnsan Kafatası Ve Kemik Bulundu

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Aktutan köyünde heyelanın ardından ortaya çıkan insan kemik ve kafataslarının 1915 yıllarında Ermeni çetecileri tarafından katledilen Türklere ait olduğu iddia edildi.

  Merkez ilçeye 17 kilometre uzaklıktaki Aktutan Köyü Tefil Mahallesi yolunda geçtiğimiz günlerde meydana gelen heyelanın ardından ortaya çıkan kemik ve kafatasları vatandaşları tedirgin etti .
Geçtiğimiz yıllarda mahalle yolunun genişletilmesi esnasında ortaya çıkan 3 kafatası ve kemiği kimseye duyurmadan gömdüklerini ifade eden mahalle sakinleri , bu kez aynı bölgede meydana gelen heyelanda ise kafatası ve kemiklerin tekrar ortaya çıktığını söyledi .
Kemiklerin bulunduğu bölgede herhangi bir mezarlığın olmadığı , mahalle mezarlığının ise heyelanlı bölgenin yaklaşık 800 metre aşağısında bulunduğunu ifade eden vatandaşlar , yetkililerin bu konuda bir araştırma yapmasını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istediler .
Öte yandan köyde yaşayan bazı vatandaşlar büyüklerinden bu bölgede Ermeniler tarafından katliam yapıldığını duyduklarını belirterek bu bölgede Ermeni çetecileri tarafından Müslümanlara karşı toplu bir katliam olduğunu iddia ettiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile