Gümüshane'de Ipek Böcegi Larvalari Üreticilere Teslim Edildi

Gümüshane'de Ipek Böcegi Larvalari Üreticilere Teslim Edildi

Gümüshane’de unutulmaya yüz tutmus ipekböcegi yetistiriciliginin yeniden canlanmasi için atilan adimlar somutlastirildi ve egitim alan üreticilere alim garantili ipek böcegi larvalari teslim edildi.

Geçtigimiz yil Gaziantep’te Ticaret Bakanligi tarafindan düzenlenen 81 ilden kadin kooperatiflerinin katildigi fuarda Bursa’da merkezi bulunan Kozabirlik’le isbirligi protokolü yapan Almila Kadin Girisimi, Üretim ve Isletme Kooperatifi baskani Aysegül Öznur Parlak’in girisimleriyle pestil ve kömenin ham maddesi olan dut agaçlarinda yetistirilmek üzere ipek böcegi yetistiriciligi basladi.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü’nün destekleriyle önce egitim sürecinin tamamlanmasinin ardindan Merkez, Torul ve Kürtün ilçesinde bu isin egitimini alan üreticilere ücretsiz olarak ipek böcegi larvalari teslim edildi.

Alim garantisiyle kadinlarin ek gelir elde edecegi projede Kozabirlik tarafindan getirilen yaklasik 400 bin adet ipek böcegi larvasi 20 üreticiye 20 paket halinde teslim edildi.

Tarim ve Orman Il Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kiraç’in da katildigi etkinlikte üreticilere teslim edilen larvalarin bir ay sonunda kozalar olusunca yeniden kilogramla tartilip alinacagini ve ücretlerin Bakanlik tarafindan yatirilabilecegini kaydeden Almila Kadin Girisimi, Üretim ve Isletme Kooperatifi baskani Aysegül Öznur Parlak, teslim edilen her bir kutu larva ile bir asgari ücretin kazanilabilecegini söyledi.



Gümüshane’de ipek böcekliginin gelistirilmesi ve sürekliligin saglanmasi için çaba göstereceklerini kaydeden Parlak, bu isin devam etmesi için dut agaci dikilmesi gerektigini hatirlatarak bu gibi hizmetleri vermeye devam edeceklerini belirtip destek olan bütün kurumlara tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile