Gümüshane'de Istiklal Marsi'nin Kabulünün 102. Yildönümü Etkinlikleri

Gümüshane'de Istiklal Marsi'nin Kabulünün 102. Yildönümü Etkinlikleri

Gümüshane’de 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabul edilisinin 102. yildönümü ve Milli Sair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlenen törenle kutlandi.

Gümüshane Kültür Merkezinde düzenlenen ve Ibn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konusan Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek, Istiklal Marsi’nin Türk milletinin kahramanlik destaninin siari oldugunu belirterek, “Mehmet Akif Ersoy, milli dava ve milletini sahiplenme noktasinda hepimizin örnek alacagi büyük bir dava adamidir. Mehmet Akif’in ifadesiyle Allah bu millete bir daha istiklal marsi yazdirmasin. Istiklal Marsi’nin yazildigi dönemin sartlarina baktigimiz zaman memleketimiz çok büyük sikintilar içerisinde. Büyük bir imparatorlugun yasadigi sikintilar üzerine büyük bir mücadele davasi kurtulus davasi yürütülüyor. O kurtulus davasinin maddi önderleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile birlikte topyekün Türk Milleti olurken manevi önderlerine baktigimizda da bunlarin basinda Merhum Mehmet Akif Ersoy Geliyor. Milletinin yükselmesine ve gelecekte de öyle olmasina inanan büyük fikir adamimiz Istiklal Marsini da milletinin ve devletinin gücünü bilerek her satirinda her kelimesinde büyük Türk milletini ortaya koyan iradeyi ifade ediyor. Bugüne kadar da sanli Istiklal Marsimiz hepimizin bagimsizliginin ve bütünlügünün sembolü olarak sürmekte” dedi.

Okulun tarih ögretmeni Sinan Demir’in konusmasi ve ögrencilerin hazirladigi “Akif’in Sözü Cumhuriyet’in 100’ü” adli oratoryo gösterisinin sahnelenmesinin ardindan tören, protokol üyeleri ve ögrencilerin hatira fotografi çekilmesiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile