Gümüshane'de Kapali Köy Yollari Açiliyor

Gümüshane'de Kapali Köy Yollari Açiliyor

Gümüshane’de önceki gün gerçeklesen kar yagisinin ardindan kapanan köy yollarinda hummali çalisma devam ediyor. Il Özel Idaresi ekipleri 24 saatte kapali yollarin yüzde 76’sini ulasima açti.

Il Özel Idaresine bagli ekipler il genelinde etkili olan yagisin ardindan kapanan 95 köy yolunda karla mücadele çalismasina devam ediyor. Tüm ilçelerde ekipler 19 is makinesi ile gerçeklestirdikleri çalismalarla 24 saat içerisinde kapali yollarin yüzde 76’si ulasima açilarak 23’e düsürdü.

Okullarin bir günlügüne tatil edildigi sehirde özellikle ertesi gün okula gidecek çocuklar için tasimali egitim yapilan köylere agirlik veren ekipler bu yollarin tamamini açtiktan sonra diger köy yollarinda çalisma yapiyor.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan ve yer yer kalinligi 60 santimetreye ulasan karla mücadele çalismalarini gece geç saatlere kadar sürdüren ekipler yaklasik 860 kilometre yola sahip kapali 95 köy yolundan 72’sini kisa sürede ulasima açarken, kalan 23 köy yolunun da bugün içerisinde açilmasi planlaniyor.

Kuruma ait tuzlama araciyla buzlanmanin yogun oldugu bölgelerde hem karla mücadele hem de tuzlama yapan ekipler ayrica servis araçlarinda tasidiklari yemleri de hem yaban hayvanlari hem de köylerdeki sokak hayvanlarina birakiyor.

Gümüshane’de bugün sabah itibariyle merkeze bagli 20 ve Kürtün ilçesine bagli 3 olmak üzere toplam 23 köy yolu kapali.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile