Gümüşhane'de Lys Başarısı Masaya Yatırıldı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının ardından Gümüşhane'nin Türkçe-Sosyal (TS) puan dalında Türkiye 3

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının ardından Gümüşhane'nin Türkçe-Sosyal (TS) puan dalında Türkiye 3.sü, Matematik-Fen (MF) puan dalında Türkiye 10.'su ve Türkçe-Matematik (TM) puan dalında da Türkiye 13.'sü olduğunu söyledi.
Yaptığı basın toplantısında sonuçları değerlendiren Yıldırım, 2007 yılında 72. sıralarda yer alan Gümüşhane'nin hızlı yükselişinin geçen yıllardaki planlı çalışmanın eseri olduğunu söyledi. Yıldırım, bölge değerlendirmesi yapıldığında da Gümüşhane'nin çok önlerde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Karadeniz ve Anadolu'nun birçok yerine göre açık ara öndeyiz. 2008 yılından itibaren çok planlı bir çalışma yaptık. Biz arkadaşlarımıza güvendik onlar da bize inandı. Bütün çalışma ve planlamalarımızı bu
inanmışlık içerisinde yaptık."
BU BAŞARI YENİ BİR YÜK GETİRDİ
LYS ve SBS'de elde edilen başarının kendilerine yeni bir yük getirdiğini de ifade eden Yıldırım, başarı çıtasını yükseltmek için çalışmalara devam edeceklerini belirterek, "Hedefimiz Türkiye 1.'si olmaktır. Bunun için planlarımızı yaptık" diye konuştu.
Yapılan değerlendirmede eğitimin sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün değil bütün herkesin sorunu olduğunu anlatan Yıldırım, "Başarı tesadüf değildir. Sorumluluğumuz çok fazla arttı. Daha çok çalışacağız" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan tarafından yapılan açıklamada dile getirilen "En başarısız liseler meslek liseleri" söylemine de değindi.
GÜMÜŞHANE'DE YÜZDE 65 MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİSİ İLE BU BAŞARI MÜTHİŞ BİR BAŞARIDIR
Gümüşhane'nin Türkiye genelinde meslek lisesi oranı en yüksek illerden biri olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "İlimizden sınava giren öğrencilerin yüzde 65'i meslek lisesi mezunu. Bu durumu dikkate aldığımızda elde ettiğimiz 3, 10 ve 13.'lük dereceleri çok büyük başarıdır."
Başarının sırlarından birisini eğitim kurumları arasındaki güven ortamının oluşturulması ve kurumlar arasındaki mesafeye bağlayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bütün kurumlarımıza aynı uzaklıkta olduk. Kelkit'teki bir okulumuz ile Kürtün ilçemizdeki bir köy okulumuza aynı mesafede durduk. Aynı yakınlıkta uzaklıkta olduk. Karşılıklı güven ortamı oluşturduk."
Müdür Yıldırım, okul müdürlerine artık "Eğitim Lideri" diye baktıklarını belirterek, "Başarının sürekli olması için yapılacak bazı işler var. Gümüşhane öğretmen akışının çok fazla olduğu bir il. Her yıl 300-400 öğretmen geliyor ve gidiyor. Tecrübeli öğretmenleri burada tutabilirsek başarımızın çıtası artacak. Bu noktada ilimizdeki bütün kesimlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.
ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK
Yıldırım, "Gümüşhane'de öğretmen açığı var mı?" şeklindeki soruya, "Atama dönemlerinde gidenlerin yerlerine yenilerini istiyoruz. Bakanlıktan o konuda büyük destek alıyoruz" diye cevap verdi. Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, açıklamasının sonunda başarıda emeği geçen Vali Enver Salihoğlu'ndan milletvekillerine, okul müdürlerinden öğretmenlere, velilerden öğrencilere varana kadar herkese teşekkür etti. Yıldırım ayrıca, kendilerine maddi ve manevi konularda her türlü desteği sağlayan İl Özel İdaresi'ne
de teşekkür etti.
(RE-BK-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile