Gümüşhane'de Pestil ve Pekmez Yarışması Düzenlenecek

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de Uluslararası 20. Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği kapsamında pestil, pekmez yarışması yapılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın yaptığı yazılı açıklamada, her yıl geleneksel hale getirilen pestil ve pekmez yarışmasının bu yıl 18 Ağustos tarihinde, saat 16.00 da Atatürk Parkında gerçekleştirileceğini söyledi.

Irkın, yarışmaya katılmak isteyenlerin bir kilogram ağırlığındaki pekmez ve pestil numunelerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne getirerek başvuruda bulunmasını istedi.

Pekmezin, şeker, karbonhidrat, içerdiği yağ ve mineraller yönüyle çok zengin bir ürün olduğunu dile getiren Irkın, "Geleneksel dut pekmezinin endüstriyel düzeyinde modern üretim teknikleri kullanılarak üretilebildiği gibi yöre halkı tarafında geleneksel metotlar kullanılarak da üretilmektedir" dedi.

Hasan Irkın, pestil ve pekmezin yaygın olarak üretilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yarışmayla vatandaşlarımızın evdeki ihtiyaçlarının üzerinde üretim yapılmasını amaçlıyoruz ve özendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile