Gümüşhane’de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

Gümüşhane’de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

Gümüşhane’de daha önce planlanan fakat ertelenen “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” yaklaşık 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Vali Dr. Yusuf Mayda, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyaslan, Sağlık Müdür Vekili Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sporcuları ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş Atatürk Caddesi PTT binası önünden başladı.

Cumhuriyet Caddesinde bulunan tarihi Ataç Konağı önüne kadar devam eden yürüyüş boyunca katılımcılar "Elma-Pestil-Dutumuz Hareketle Mutluyuz", "Düzenli Egzersiz Sağlığınızı Korur", "Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hergün En Az 30 Dakika Fiziksel Aktivite Yapın", "Başarımı Dengeli Beslenme ve Düzenli Spor Yapmaya Borçluyum", "Bilinçliyim Çünkü Günde 30 Dakika Spor Yapıyorum" yazılı pankartlarla yürüdüler.

Yürüyüşün ardından Ataç Konağında kendilerine ikram edilen meyve suyu, pestil, köme, dut kurusu ve meyveleri tüketen katılımcılar toplumsal mesaj verdi.

Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Dr. Yusuf Mayda, Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sağlıklı insan yapısı ile ilgili çalışmaları olduğunu, Sağlık Bakanlığının obeziteyle mücadele faaliyeti başlattığını, Gençlik ve Spor Bakanlığının da ‘Harekette bereket var’ sloganı ile insanların hem sağlıklı olması hem fiziksel ve psikolojik yönden gelişmelerinin sağlıklı olması açısından sporu teşvik ettiklerini anımsattı. “7’DEN 77’YE HERKESİ HAREKET ETMEYE, OBEZİTEYLE MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ” Bu anlamda daha önce planlanan fakat müessif bir hadiseden dolayı ertelenen “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşünü” kamu görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlarla gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Mayda, “Burada vermek istediğimiz bir toplumsal mesaj, farkındalık ve toplumsal bilinç gelişimi mesajı söz konusu. Spor yapmak için, hareket yapmak için sadece spor alanları gerekmiyor. Her zaman ve her yerde, herkes tarafından spor yapılabilir. Bu anlamda biz 7’den 77’ye herkesi hareket etmeye davet ediyoruz, obeziteyle mücadeleye davet ediyoruz. Bakanlıklarımızın bu insiyatiflerine sağlıklı bir toplum oluşturma adına yaptıkları bu girişimleri Gümüşhane olarak destekliyoruz. Halkımızla bunu gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise fiziksel hareket azlığının insan sağlığını bozacak şekilde vücutta yağ miktarının birikmesine neden olduğunu belirterek, amaçlarının obeziteye neden olan düzensiz, dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam alışkanlığını değiştire noktasında halkı bilgilendirmek, teşvik etmek ve alışkanlık oluşturup yaşam tarzı olarak benimsetmek olduğunu söyledi.

Pehlivan, bunun için beslenmeye dikkat edilmesinin yanında günde en az 30 dakika düzenli fiziksel egzersiz veya 10 bin adım olarak şekilde yürüyüş önerdiklerini dile getirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile