Gümüşhane Kent Konseyi Yeniden Yapılandırılıyor

Gümüşhane Kent Konseyi'nin yapısı kanunda yapılan değişiklik ve yönetmelikte belirtilen usullere göre yeniden şekillendiriliyor.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yaptığı açıklamada hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından konseyin 28 Nisan Çarşamba günü ilk toplantısının yapılmasının planlandığını söyledi.
Kent konseylerinin, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye yardımcı olmak üzere ilk defa 2005 yılında mevzuata girdiğini ifade eden Başkan Canlı, konunun 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 76. maddesiyle yasal olarak işlerlik kazandığını belirtti.
Belediye kanunun ilgili maddesinde Kent konseylerinin tamamen sivil bir oluşuma dönüştürüldüğünü ifade eden Canlı, belediyelerin kent konseylerinin sadece kuruluş aşamalarında organize görevi gördüğünü, kuruluştan sonra ise tamamen bağımsız olarak çalıştığını söyledi.
Daha önce oluşturulan Gümüşhane Kent Konseyinin yapılan kanuni değişiklikle yeniden yapılanma gereği hasıl olduğunu belirten Başkan Canlı şunları söyledi: "Daha önceki oluşumun ardından yönetmelik değişikliği ile bölge milletvekilleri, belediye ve il genel meclis üyeleri kent konseyi üyeliğinden çıkarılmışlardır. Yönetmelik değişikliğine bağlı olarak Gümüşhane Kent Konseyi'ni yeniden oluşturma çalışmaları yönetmeliğin 8. Maddesi baz alınarak, belediyemizce başlatılmış olup, ilk planda Gümüşhane Kent Konseyi Genel Kurulu'nu oluşturacak temsilciler için, bu temsilcilerin alınacağı kurum ve kuruluşlarının tespiti çalışmalarına başlanmıştır. Bu bağlamda, Gümüşhane Kent Konseyi kuruluş çalışmaları bir takvim çerçevesinde devam etmekte olup, hazırlık çalışmalarının tamamlanmasını müteakip konseyin 28 Nisan 2010 Çarşamba günü ilk toplantısını yapması planlanmaktadır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile