Özkürtün Belediyesi'nce düzenlene şenliğe, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut ile Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve çeşitli illerden gelen binlerce kişi katıldı.
Tonya ekibi ile Şahmelik Yaylası'ndan gelen ve Otçular olarak bilinen grubun yöresel kıyafetleriyle davul zurna eşliğinde geldiği yaylada toplanan binlerce kişi, kemençe ve davul zurna eşliğinde saatlerce horon oynadı.
Vatandaşlarla horon oynayan Vali Mayda, şenlikte yaptığı konuşmada, Kadırga'nın sadece çevre illerin değil, tüm Türkiye'den gelen insanların buluştuğu bir nokta olduğunu belirterek, ''Şenliklerin amacı da insanların buluşması, kaynaşmasıdır. Birlikte eğlenmenin mutluluğunu yaşamaktır. İlk kez katıldığım Kadırga Yayla Şenliği'nde bunu gördüm ve çok mutlu oldum'' dedi.
-5 bin kişilik cuma namazı-
Fatih Sultan Mehmet'in 1461 yılında Rumlarla savaşın ardından geldiği Kadırga Yaylası'nda, cuma namazını kılması için belirlenen alanın taşlarla çevrilmesiyle oluşturulan ve o tarihten itibaren her yıl Temmuz ayının üçüncü cuma gününde binlerce insanın birlikte cuma namazı kıldığı Kadırga Camisi'nde, bu yıl yaklaşık 5 bin kişi cuma namazı kıldı. Caminin içine sığmayan vatandaşlar çimenler üstünde namaz kıldı.
Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Çeşitli İllerden Binlerce Kişinin Katıldığı Şenlikte, Yaklaşık 5 Bin Kişi Üstü Açık Camide Cuma Namazı Kıldı
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kadırga Yaylası'nda geleneksel yayla şenliği yapıldı.