Gümüşhane-trabzon Minibüs Hattında Birleşme

Gümüşhane-trabzon Minibüs Hattında Birleşme

Gümüşhane-Trabzon arasında 2005 yılından beri karşılıklı yolcu taşımacılığı yapan Gümüşvadi firması ile kapanan Yeşil Gümüşhane Seyahat'ın bazı üyelerinin kurduğu Özlem Gümüşhane firması ile birleşti.

Gümüşvadi Motorlu Taşıyıcılar kooperatifinin yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında, Özlem Gümüşhane firması ile birleşme ve 8 üyenin Gümüşvadi firması altında faaliyetlerini sürdürme kararı alındı.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Müdür Vekili Mehmet Selim Ulutaş, Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Ali İsmail Daltaban ve Torul AK Parti İl Genel Meclisi üyesi ve Gümüşvadi taşıyıcılar kooperatifi başkanı Osman Karabulut'un katıldığı, olağanüstü genel kurul toplantısı Çimenler Otel'de yapıldı.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu burada yaptığı konuşmada, yapılan hizmetin bir yerde kamu hizmeti olduğunu, bu hizmetin aynı zamanda turizmin önemli parçalarından birisi olduğunu belirterek, bu hizmete talip olanların bu anlayışa sahip olması gerekli olduğunun altını çizdi.
Gümüşhane-Trabzon arasında çalışacak olan 2 farklı grubun bir araya gelerek dostça, kardeşçe bu anlamlı, önemli ve insani hizmeti yürütmek üzere birleşmesinden son derece mutlu olduklarını ifade eden Vali Salihoğlu, "Yolcular sizlerin misafiridir. Onların güvenliği ve rahatı sizlerin hizmette kusur etmemenize bağlıdır. Rekabet ticarette mutlaka olması gereken bir şeydir. Ama rekabet zaman zamanda ticaretin sınırlarını zorluyor. Ve her iki tarafı da zarara uğratabiliyor. Maksat hem hizmet yapmak hemde emeğinin karşılığını almak olacağına göre bu anlayış, bu birleşme bizim için çok önemli. Gümüşhane'ye yakışan budur. Bundan sonra belki başka kuruluşlarda gelecek. Rekabet edilecek bir rakip her zaman vardır. Bu nedenle rakibimiz kalmadı anlayışı ile hareket etmezseniz daha güzel olur. Önemli olan hemşehrilerimizin rahat ve huzur ve güven içinde seyahat etmeleridir" diye konuştu.
Kooperatif başkanı Osman Karabulut ise konuşmasında kendilerine yeni katılan üyelere başarı dileklerinde bulunurken, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban, iki firmanın bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, birleşmede emeği geçen Vali Enver Salihoğlu'na teşekkür etti. Daltaban, "Devlet babalığını yaptı" diyerek Vali Salihoğlu'na teşekkür ederken, Gümüşhane'den Trabzon'a günde yaklaşık 800-900 civarında yolcunun taşındığını söyledi.
Toplantıda daha sonra birleşme oylandı. Yapılan açık oylama sonucunda Gümüşvadi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile Özlem Gümüşhane Minibüs Motorlu Taşıyıcılar kooperatiflerinin birleşmesine karar verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile