Gümüşhane Üniversitesi'nde Netcad Eğitim Semineri

Gümüşhane Üniversitesi'nde Netcad Eğitim Semineri

Türkiye'de son kurulan üniversitelerden birisi olmasına rağmen hızlı bir yükseliş ivmesi kazanan Gümüşhane Üniversitesinde öğrencilerin eğitim standartları da yükseliyor.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından harita mühendisliği öğrencilerinin mesleki gelişimlerini sağlamak amacıyla sertifikalı Netcad eğitim semineri başladı.
Dört gün sürecek ve toplam 21 öğrencinin katıldığı seminerde, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin ihtiyacı olan imar uygulamalarında yaygın olarak kullanılan Netcad programının temel ara yüzlerinin tanıtımı, temel proje parametrelerinin oluşturulması, veri üretimi, görüntüleme, editing işlemleri, tabaka ve sorgu işlemlerinin yapılması hakkında bilgi veriliyor.
Proje üretimine yönelik tüm sektörleri, dijital ortamda proje üreten harita mühendislerini ve harita ve proje bağımlı çalışan tüm sektör çalışanlarını doğrudan ilgilendiren bu eğitim sonunda öğrenciler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu format, standart ve mevzuata uygun iş ve işlem adımlarının coğrafi bilgi sistemleri yardımı ile nasıl yapılacağı konusunda bilgi edinecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile