Gümüşhane Üniversitesi'nin 4. Fakültesi İlahiyat Fakültesi Oldu

Gümüşhane Üniversitesi'nin 4. Fakültesi İlahiyat Fakültesi Oldu

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof

  Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İhsan Günaydın , her ile bir üniversite kapsamında 2008 yılında kurulan ve hızlı bir gelişim gösteren Gümüşhane Üniversitesi ' nde dördüncü fakültenin İlahiyat Fakültesi olduğunu söyledi .
Fakülte açılması ile ilgili bakanlar kurulu kararının bugünkü resmi gazetede yayımlandığını söyleyen Rektör Günaydın , yaptığı açıklamada 22 Ekim 2009 tarihinde yaptıkları senato toplantısında İlahiyat Fakültesi kurulması kararı aldıklarını ve Yüksek Öğretim Kurulu ' nun 29 Aralık 2009 Tarihli genel kurul toplantısında bu kararın onayladığını hatırlatarak " Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kararının Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinden üniversitemiz ve şehrimiz adana büyük bir mutluluk duydum . İlahiyat Fakültesi ' nin her geçen gün hızla büyüyen üniversitemize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum " dedi .
Gümüşhane Üniversitesi ' nin yeni açılan fakülteleriyle , kadrosuyla ve gerçekleştirilen altyapı çalışmalarıyla gelişen ve geliştiren bir üniversite olduğunu belirten Rektör Günaydın , " Üniversiteler öncelikli olarak kuruldukları bölgenin kalkınmasında itici bir güç olmaktadır . Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak öncelikli hedefimiz bölgemizin kalkınmasıdır . Üniversitemizin gelişerek daha fazla öğrenci yetiştirmesi ve daha fazla akademisyeni ilimize kazandırması sonucunda şehrimizde gerçekleşecek olan maddi ve manevi hareketlilik daha da artacaktır . Bu bakımdan üniversitemiz yeni yatırımlarıyla sürekli geliştiği gibi geliştirmeye de devam etmektedir . Ben bu vesile ile tekrar , İlahiyat Fakültemizin kurulmasında başta hükümetimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor ; ilimize hayırlı olmasını diliyorum " şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile