Gümüşhane'ye İlahiyat Fakültesi açılıyor

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kurulması yönündeki karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konu ile ilgili bir a

  Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ' nin kurulması yönündeki karar bugünkü Resmi Gazete ' de yayımlanarak yürürlüğe girdi .

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . İhsan Günaydın , 22 Ekim 2009 tarihinde yaptıkları senato toplantısında İlahiyat Fakültesi kurulması kararı aldıklarını ve Yükseköğretim Kurulu ( YÖK ) ' nun 29 Aralık 2009 tarihli Genel Kurul toplantısında bu kararın onaylandığını hatırlattı .

Prof . Dr . Günaydın , " Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kurulması kararının Resmi Gazete ' de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden üniversitemiz ve şehrimiz adana büyük bir mutluluk duydum . İlahiyat Fakültesi ' nin her geçen gün hızla büyüyen üniversitemize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum . " dedi .

Gümüşhane Üniversitesi ' nin yeni açılan fakülteleriyle , kadrosuyla ve gerçekleştirilen alt-yapı çalışmalarıyla gelişen ve geliştiren bir üniversite olduğunu belirten Rektör Günaydın , " Üniversiteler öncelikli olarak kuruldukları bölgenin kalkınmasında itici bir güç olmaktadır . Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak öncelikli hedefimiz bölgemizin kalkınmasıdır . Üniversitemizin gelişerek daha fazla öğrenci yetiştirmesi ve daha fazla akademisyeni ilimize kazandırması sonucunda şehrimizde gerçekleşecek olan maddi ve manevi hareketlilik daha da artacaktır . Bu bakımdan üniversitemiz yeni yatırımlarıyla sürekli geliştiği gibi geliştirmeye de devam etmektedir . " şeklinde konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile