Gümüşhaneli mimar ve mühendisler Florya'da Buluştu

İBB Florya Tesisleri'nde yapılan ve geniş katılıma sahne olan yemekli toplantı büyük ilgi gördü.

Kısa adı GÜMÜP olan Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Platformu İBB Florya Sosyal Tesilerinde Gümüşhaneli mühendis ve mimarlardan oluşan üyelerine tanışma ve kaynaşma amacıyla bir yemek düzenledi.

Katılımın ve ilginin üst düzeyde olduğu yemek, zaman zaman espri ve neşeli dialoglarla geçerken başkan Yüksel Hamzaoğlu, ilk kez başkanlığı döneminde yapılan organizasyondan başarı ile çıkmanın mutluluğunu yaşadı.
Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Nuri Yaşar, İSKİ Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Cafer Sezgin, işadamı Tamer Ünsal, eski Milletvekili Mustafa Haykır, GÜDEF Başkanı Vahit Olgun, İBB bünyesinde bulunan amirler ile çok sayıda davetli de yemekte yer aldı.

Programın ilk dakikalarında GÜMÜP tanıtıcı slayt gösterisi yapıldı. Kuruluş aşamasından bugüne kadar yapılan faaliyetler davetlilere izlettirildi.

Programın açılış ve sunum konuşmasını GÜMÜP kurucu başkanlarından Serkan Kaya yaptı. Türkiye'nin heryerinde Gümüşhaneli vardır. Burada oluşturulan enerjiyi sinerjiye dönüştermek istiyoruz diyen Kaya, daha sonra tek tek konuşmacıları kürsüye davet etti.
İlk konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Kurucu Başkan ve GİYAD Başkanı Yüksel Yalçın, GÜMÜP'ün kuruluş amacı hakkında davetlilere geniş bilgiler verdi. Özellikle İMMOB seçimlerinde var olmak için ortaya koydukları mücadeleye ve yaşanan sıkıntılara değinen Yalçın, İstanbul'da bulunan mühendis ve mimar hemşerilerini bir araya getirmek adına oldukça yoğun bir çaba gösterdiklerini, üyelerden birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını, GÜMÜP'ün bundan sonraki süreçte üyeleri ile bir araya gelerek daha organize, iletişimi kuvvetli olan bir yapıda yeni başkan Yüksel Hamzaoğlu başkanlığında faydalı işlere imza atacağını söyledi.

Üniversitede okuyan ve halen tahsil hayatına devam eden öğrencilere gerekli katkıyı yapmak istediklerini de belirten Yalçın, Gümüşhaneli mühendis ve mimarların özellikle İstanbul'un yeni şehir yapılanmasında önemli işlere imza attığını söyledi.
Kurucu Başkan Yalçın'ın konuşmasının ardından söz alan GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu'da, konuşmasında sık sık kurucu başkan Yalçın'ın verdiği katkılardan ötürü teşekkür etti.. İstanbul'a gelen Gümüşhaneli mühendis ve mimarlar olarak birbirlerini yeterince tanımamalarından şikayet eden Hamzaoğlu; aydın, çağın gereksinmelerine uygun gerekli altyapıyı oluşturarak ve bu altyapının GÜMÜP etrafında birleştirilerek faaliyetlere devam edileceğini ifade etti. Başarı için ortak çalışmanın önemine dikkat çeken başkan Hamzaoğlu, üyelerden GÜMÜP'e gerekli desteği vermelerini ve birlikte çalışma isteğini tekrarladı. Özellikle üniversitede okuyan öğrencilere gerekli katkıları sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Hamzaoğlu İstanbul'da çeşitli STK bünyesinde başkan ve üyelik yaptığınıda davetlilerle paylaşırken, hemşerilerine özellikle tanışma noktasında yaşadıkları sıkıntılardan ötürü sitem etti.

Konuşmaların arkasından daha sonra Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, eski Milletvekili Mustafa Haykır, İSKİ Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Cafer Sezgin, GÜDEF Başkanı Vahit Olgun, işadamı Tamer Ünsal, organizasyonla ilgili görüş ve temennilerini davetlilerle paylaştı yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

Şiran belediye başkanı Altıparmak Şiran'ı yeniden inşa etmek istediklerini, 91 yılı Yıldız Teknik Mezunu bir inşaat mühendisi olarak Şiran'a hizmet etmekten dolayı memnun olduğunu, önüne gelen bazı fırsatları memleketi uğruna hizmet aşkı ile geri çevirdiğini söyledi. Eski Milletvekili Haykır ise Gümüşhanedeki potansiyeli bir atom bombasına benzeterek bu gücü birleştirmek gerektiğini kaydederken daha güzel bir Gümüşhane ortaya çıkaralım şeklinde konuştu.
GÜDEF Başkanı Vahit Olgun ise düzenledikleri Gümüşhane Kurtuluş gecesinin coşkulu geçtiğini, önümüzdeki günlerde yapacakları Gümüşhane tanıtım haftası ile birlikte çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

İşadamı Tamer Ünsal ise Gümüşhanenin ve bütün ilçelerinin bir arada ortak birliktelikle beraber sağlam temellere dayanan birlik ve bütünlüğü ortaya koymasını istedi.
Yapılan konuşmaların ardından görüş öneri ve temennilerle birlikte organizasyon sona erdi.


Kaynak: Gündoğumu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile