Günay konuk bakanlar ile 13. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması Resim Sergisi'ni gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 13. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması Resim Sergisini ziyaret etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (T

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 13. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması Resim Sergisini ziyaret etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Türk Dili Konuşan Ülkeler Daimi Konseyi Kültür Bakanları 28. Dönem Toplantısı için Antalya'ya gelen Bakan Ertuğrul Günay, Osman Hamdi Bey'in ölümünün 100. yılı anısına Akdeniz Üniversitesi Olbia Sergi Salonu'nda düzenlenen resim sergisine katıldı. Sergiyi diğer ülkelerin bakanlarıyla birlikte gezen Bakan Günay, İstanbul'un tarihini anlatan bir resmi çok beğendi ve bu yılki yarışmada onun birinci olmasını istedi.

Sergi ziyareti sırasında konuşma yapan Bakan Günay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Öğretmenlerin insan yaşamı üzerinde etkisine değinen Bakan Günay, öğretmenlerin aile bireyleri gibi insan yaşamına çok büyük katkılar yaptığını, tüm öğretmenlerin gününü kutladığını ve hepsinin ellerinden öptüğünü belirtti.

Bakan Günay'ın sergi gezisi sırasında Akdeniz Üniversitesi'nde okuduğu iddia edilen bir kız öğrenci Bakan Günay'a tepki gösterdi.

Öte yandan resim sergisinin ardından Günay, TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Oda Orkestrası tarafından Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen konsere katıldı. Şefliğini Anvar Akbarov'un yaptı orkestra ayakta alkışlandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile