Günay müzede soruşturma başlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Resim Heykel Müzesi'ndeki eserlerin zarar gördüğü iddialarına ilişkin, "Müze koleksiyonunda bulunan bazı tabloların çerçevelerinin usule uygun olmayan yöntemlerle onarılmaya çalışıldığı ve bu onarım çabaları sırasında bazı tablolara zarar verilmiş olabileceği iddiaları üzerine Bakanlığımız gerekli inceleme ve soruşturmayı derhal başlamıştır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Ankara Resim Heykel Müzesiyle ilgili haberlere yönelik bir açıklama yaptı. Günay, son günlerde basında Ankara Resim ve Heykel Müzesiyle ilgili olarak gerçeği aşan boyutlarda bir takım haberler yer aldığını ifade ederek, "Müze koleksiyonunda bulunan bazı tabloların çerçevelerinin usule uygun olmayan yöntemlerle onarılmaya çalışıldığı ve bu onarım çabaları sırasında bazı tablolara zarar verilmiş olabileceği iddiaları üzerine Bakanlığımız gerekli inceleme ve soruşturmayıderhal başlamıştır" dedi.

Günay, şu ana kadar Müze'de herhangi bir eserin zarar gördüğüne ilişkin bir bilginin oluşmadığını vurgulayarak şöyle devam etti: "Ancak, soruşturmanın esenliği açısından müze müdürü, önlem olarak, başka bir göreve alınmıştır. Müze Müdürü ile kişisel çekişmesi olan bazı personelin bu durumu fırsat bilerek basını ve kamuoyunu abartılı haberlerle yönlendirme gayreti içinde olduğu gözlenmektedir. Ankara Resim ve Heykel Müzesinin bütün nitelikleriyle saygın bir konuma erişmesi için son yıllarda verdiğim emek kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu nedenle konu tarafımdan da yakından izlenmektedir. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile