GÜNCELLEME- Akademisyene Saldiriya Sorusturma

Zanli Eray Ç'nin tutuklanmasina karar verildiMAHKEME SÜRECI EKLENDI.

Sisli'de akademisyen Nese Nur Akkaya'ya saldirdigi iddiasiyla gözaltina alinan Eray Ç, "halki kin ve düsmanliga alenen tahrik ve asagilama" ile "silahla kasten yaralama" suçlarindan sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, basinda ve sosyal medya paylasimlarinda Istanbul'da bir kadina yönelik siddet vakasiyla ilgili kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi amaciyla basin açiklamasi yapma geregi duyuldugunu bildirdi.

Bassavcilikça, 6 Haziran 2021'de Eray Ç, Nese Nur Akkaya ve Y.F. arasinda yasanan olay sonrasinda "kasten yaralama" suçundan sorusturma baslatildigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Süpheli Eray Ç. hakkinda Istanbul 8. Sulh Ceza Hakimligince adli kontrol karari uygulanmistir. Nese Nur Akkaya ve Y.F'nin 9 Haziran'da cumhuriyet bassavciligimizca alinan ifadeleri dogrultusunda Eray Ç. hakkindaki sorusturma, 'halki kin ve düsmanliga alenen tahrik veya asagilama' ile 'silahtan sayilan cisimle kasten yaralama' suçundan derinlestirilmistir. Sorusturma kapsaminda Eray Ç. bugün ifadesinin alinmasina müteakip 'halki kin ve düsmanliga alenen tahrik ve asagilama' ile 'silahla kasten yaralama' suçlarindan tutuklanma talebiyle Istanbul Sulh Ceza Hakimligine sevk edilmistir. Sorusturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir."

Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan süpheli Eray Ç'nin, tutuklanmasina hükmedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile