GÜNCELLEME Balik Avlamak Için Tekneleriyle Göle Açilan 5 Arkadastan Biri Kayboldu

KAYBOLAN AMATÖR BALIKÇININ BULUNMASI EKLENDI.

Konya'da balik tutmak için tekneleriyle Beysehir Gölü'ne açilan 5 arkadastan kaybolan Mevlüt Uyanik, 20 saat sonra kurtarildi.

Alinan bilgiye göre, Beysehir Ögretmenevi'nde asçilik yapan Mevlüt Uyanik ile 4 arkadasi, dün aksam saatlerinde 5 farkli tekneyle balik tutmak için göle açildi.

Aniden çikan firtina nedeniyle olusan dalgalar tekneleri sürüklemeye basladi. Uyanik'in arkadaslari Saban Avci ile Ramazan Akkas, tekneleriyle yakindaki Ömer Çavus Adasi'na çikmayi basardi.

Avci ve Akkas'in ihbari üzerine bölgeye Beysehir Ilçe Jandarma Asayis Bot Komutanligina bagli bot sevk edildi.

Ekipler, yürüttükleri çalismalar sonucu tekneleriyle açiklarda sürüklenen Uyanik'in diger arkadaslari Ümit Karademir ile Hasan Avci'yi kurtardi.

Gölde teknesiyle kaybolan Mevlüt Uyanik için de su yüzeyinde arama çalismalari baslatildi.

Beysehir Gölü'ne AFAD, Polis Su Alti Arama Kurtarma ve Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli dalgiç ekipleri sevk edildi.

Askeri helikopter de havadan yaptigi arama tarama faaliyeti ile kaybolan tekneyi bulmaya çalisti.

- 20 saat sonra sag olarak bulundu

Karaburun Plaji açiklarinda suda yüzen ve yardim isteyen bir kisinin oldugunu fark eden plaj görevlileri jetbotla o bölgeye gitti.

Yardim isteyen kisinin yaklasik 20 saattir aranan Mevlüt Uyanik oldugu tespit edildi.

Uyanik, gölde ag sererken siddetli firtinada dengesini kaybedip tekneden düstügünü belirtti.

Karaburun Plaji Sorumlusu Suat Sarioglan, 3-4 kilometre açiklardan bir ses duyduklarini belirterek, "Bir kisinin yardim istedigini gördük. Hemen jetbota haber verdik. Bilinci açikti, cankurtaranlar gerekli ilk yardimi yapti. Allah ailesine bagisladi, geçmis olsun." dedi.

Uyanik, daha sonra ambulansla kaldirildigi Beysehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altina alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile