GÜNCELLEME - Balıkesir Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen, aralarında kurmay subayların da bulunduğu 7 askerden 6'sı tutuklandı Operasyon kapsamındaki tutuklu sayısı 15'e yükseldiTUTUKLU SAYISI GÜNCELLENDİ.

Balıkesir merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, aralarında kurmay subayların da bulunduğu 7 askerden 6'sı tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 31 askerden 7'sinin daha emniyetteki sorguları tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.F, A.Y, M.A, A.G, U.E. ve İ.D. tutuklandı, F.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde sorguları tamamlanıp adliyeye sevk edilen 13 askerden 9'u tutuklanırken, 3'ü adli kontrol hükümleri uygulanarak, 1'i de savcılıktan serbest bırakıldı.

Böylece operasyon kapsamındaki tutuklu sayısı 15'e yükseldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 32 zanlının yakalanması için Balıkesir merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Bolu, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Bingöl, Konya, Uşak ve Bursa'da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İlk operasyonda 24 asker gözaltına alınırken, devam eden çalışmalar sonucunda 7 asker daha yakalandı. Firari bir zanlının ise yurt dışında olduğu tespit edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile