GÜNCELLEME - Harmandali Geri Gönderme Merkezi'nde Çikan Yanginda 1 Siginmaci Hayatini Kaybetti

IZMIR VALILIGI'NIN AÇIKLAMASI EKLENDI.

Izmir'in Çigli ilçesinde Harmandali Geri Gönderme Merkezi'nde çikan yanginda 1 siginmaci hayatini kaybetti.

Merkezin siginmacilarin bulundugu 5. katinda henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikti.

Görevlilerinin haber vermesi üzerine olay yerine saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangina merdivenli araçlarla müdahale eden itfaiye ekipleri, katta bulunan siginmacilari tahliye etti.

Yaklasik bir saatte kontrol altina alinarak söndürülen yanginda ekipler Suriye uyruklu 21 yasindaki Ahmed Maslem'in hayatini kaybettigini belirledi.

Izmir Valiligi yaptigi açiklamada, Harmandali Geri Gönderme Merkezi'nde ilk belirlemelere göre elektriklerin kisa devre yaptirilmasi sonucu çikan yanginda hakkinda Il Emniyet Müdürlügünce 31 Mayis'ta uyusturucu madde bulundurma ve resmi belge düzenlenmesinde yalan beyan suçlarindan islem yapilan Suriye uyruklu kisinin vefat ettigi belirtildi.

Yabancinin odadan çikma imkaninin olmasina ragmen, çikmadigi ve madde bagimlisi olmasi nedeni ile olayin intihar olabilecegi degerlendirildigi belirtilen açiklamada su bilgilere yer verildi:

"Yangina ilk müdahale güvenlik görevlileri tarafindan yapilmis ve itfaiyeye haber verilmistir. Itfaiye geldikten sonra yangin kontrol altina alinmis, katta bulunan diger yabancilar güvenlik ve jandarma personelinin koordinesiyle güvenli bölgeye tahliye edilmistir. Olaya müdahale eden iki güvenlik görevlisi dumandan etkilenmeleri sebebiyle hastaneye kaldirilmistir. Güvenlik görevlilerinin saglik durumu iyi olup hastanede tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili savcilik tahkikati sürdürülmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile