GÜNCELLEME - Kocaeli'de Kayip Tersane Isçisini Öldürmekle Suçlanan 3 Ev Arkadasi Tutuklandi

ADLI SÜREÇ EKLENDI.

Kocaeli'de yaklasik 3 aydir kayip olarak aranan tersane isçisini öldürdükleri iddiasiyla gözaltina alinan 3 süpheli tutuklandi.

Karamürsel'de ikamet eden ve Yalova'nin Altinova ilçesindeki bir tersanede isçi olarak çalisan Selçuk Duman'dan (43) haber alamayan Zonguldak'taki ailesi, 7 Agustos'ta polise kayip ihbarinda bulundu.

Ekiplerce yapilan arastirma ve aramalarda Duman ile ilgili herhangi bir bulguya ulasilamadi.

Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu'nun talimatiyla Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekiplerince faili meçhul cinayetlerin aydinlatilmasina yönelik yürütülen çalismalar kapsaminda Duman'in dosyasi yeniden ele alinarak sorusturma derinlestirildi.

Faili meçhul cinayetleri aydinlatmak üzere olusturulan özel ekip, Duman'in ev arkadaslari E.A.K. (42), E.K. (33), O.B'yi (38) takibe aldi.

Teknik ve fiziki takip sonucu 3 süphelinin tarihi eser kaçakçiligi yaptigi yönünde bilgiye ulasan ekipler, Duman'in anlasmazlik sonucu ev arkadaslari tarafindan öldürülmüs olabilecegini degerlendirdi.

Zonguldak, Kirikkale ve Kocaeli'de düzenlenen operasyonda E.A.K, E.K, ve O.B'nin de aralarinda oldugu 6 süpheli gözaltina alindi.

Ayrica operasyonda 20'nin üzerinde altin sikke ele geçirilirken süphelilerden 3'ü Emniyet'teki islemlerinin ardindan serbest birakildi.

E.A.K, E.K, ve O.B. ise Emniyet'teki ifadelerinde, araba alim satimi nedeniyle yasanan husumet sonucu araçta iple bogarak öldürdüklerini Duman'in cesedini Bursa'nin Gemlik ilçesi girisindeki bir dereye attiklarini söyledi. Cinayet zanlilari, Gemlik'e götürülerek yer gösterme yapildi ancak herhangi bir bulguya rastlanmadi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Kocaeli Adliyesine sevk edilen E.A.K, E.K, ve O.B. çikarildiklari nöbetçi mahkemece tutuklandi.

Öte yandan Duman'in cesedinin bulunmasina yönelik polis ekiplerinin dere yatagi çevresinde baslattigi arama çalismalari devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile