Tekirdag'in Çorlu ilçesinde 25 kisinin yasamini yitirdigi, 340 kisinin yaralandigi tren kazasina iliskin haklarinda kamu davasi açilan 4 sanigin yargilanmasina devam edildi.
Çorlu 1. Agir Ceza Mahkemesince Halk Egitim Merkezi Salonunda görülen 8. durusmaya, tutuksuz saniklar Çerkezköy Yol Bakim ve Onarim Sefi Özkan Polat, köprüler sefi Çetin Yildirim ve hat bakim onarim memuru Celaleddin Çabuk, kazada hayatini kaybedenlerin yakinlari ve yaralananlar ile taraflarin avukatlari katildi.
Baska bir ile tayini çikan Demir Yolu Bakim Müdürü Turgut Kurt ise durusmaya katilmadi, avukati ise salonda hazir bulundu.
HES kodu kontrolü yapilarak salona alinanlarin sosyal mesafeye uygun oturmalari saglandi.
Saniklar Polat, Yildirim ve Çabuk, üzerlerine atili suçlamalari kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, kaza yerinde yeni inceleme yapilmasi ve yeni bilirkisi rapor istenilmesi talebini reddetti. Heyet, Çorlu Cumhuriyet Bassavciligina kazada fail ya da failler için yürütülen sorusturmalarin neticesinin sorulmasina da karar verdi.
Durusma, 25 Ocak 2022'ye ertelendi.
- Tren kazasi
Uzunköprü-Istanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakinlarinda vagonlarindan bazilarinin devrilmesi sonucu 25 kisi yasamini yitirmis, 340 kisi yaralanmisti.
Iddianamede, "kazanin meydana gelmesinde asli kusurlu" bulunduklari gerekçesiyle saniklar Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yildirim ve Celaleddin Çabuk'un "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 ile 15 yil arasinda hapisle cezalandirilmalari istenmisti.
GÜNCELLEME - Tekirdag'daki Tren Kazasi Davasi
Çorlu'da 25 kisinin hayatini kaybettigi, 340 kisinin yaralandigi tren kazasina iliskin yargilamaya devam edildiDURUSMANIN ERTELENMESI EKLENDI.



















