Günde Defalarca Ayni Soruyla Karsilasan Esnaf Çözümü Cama Astigi Yaziyla Buldu

Günde Defalarca Ayni Soruyla Karsilasan Esnaf Çözümü Cama Astigi Yaziyla Buldu

Hatay’da esnaflik yapan Hasan Tokses, is yerinin yani basinda bulunan tuvaletin anahtarinin günde defalarca kendisinden istenmesinden bunalarak dükkaninin camina ‘WC’nin anahtari bizde yok’ yazarak çözümü buldu.

Antakya ilçesinde yasayan Hasan Tokses, asrin felaketi sonrasi Hatay Valiligi tarafindan kurulan prefabrik çarsida çerez ürünleri satisi yapan is yeri kurarak hayata yeniden basladi.

Tokses’in is yerinin yani basindaysa esnafin ortak olarak kullandigi tuvalet bulunuyor. Prefabrik çarsiya gelen vatandaslarin tuvalet ihtiyacinda aklina ilk gelense kilitli kapinin anahtarini tuvaletin yani basinda is yeri bulunan Tokses’den istemek oluyor. Tokses, kendisine günde defalarca sorulan ‘Tuvaletin anahtari var mi?’ sorusuna is yerinin camina astigi ‘WC’nin anahtari bizde yok’ yazisiyla çözüm buldu. Astigi afisle sorunu kismen çözmüs olan Tokses, halen anahtari kendisine soranlar oldugunu ifade etti.



“Usandik artik çünkü insanlar durmadan anahtar istiyorlar”

Insanlarin sorularina karsi cama astigi afisle çözüm bulan esnaf Hasan Tokses, “Bu yazida ’WC’nin anahtari yoktur’ diye yaziyoruz. Usandik artik çünkü insanlar durmadan anahtar istiyorlar. Insanlar alisverise geliyorlar ama tuvaletin anahtari yok. Yönetimde esnafa anahtarlari verdi. Bazen kendimiz açiyoruz ama böyle olmaz. Günde 10 - 15 kisi soruyor. Bazen de haddi hesabi yok. Sayi olarak çok farkli oluyor. Afise yazdik ama yine bos. Yine tuvalet anahtari var mi diye soruyorlar. Adamlar tuvalete geçiyor. Ellerini yikamadan geliyorlar, anahtara temas ediyorlar belki de anahtardan hastalik kapariz. O açidan bende anahtar yok diyorum. 2 aydan fazladir bu afisi astim. Yaslilar için gidip kendim açiyorum. Buranin bir an önce çözüme kavusmasi lazim” dedi.



Camdaki afiste yazilan yaziyi gören vatandas Hasan Arslan, “Ben lavabo için anahtar sordum. Beni çekti disari getirdi. Gördün mü levhayi asmisim dedi.

Wc’nin anahtari yok diye yaziyor. Birkaç kisi oldu. Buraya gelip soruyor. Herkes anahtar soruyor. Burasi bir is yeri ve rizki var. Burasi tuvalet degil ki adamlar soruyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile