GÜNDEM ÖZETI / 29 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Tokat'ta, Gaziosmanpasa Üniversitesi II. Uluslararasi Uygulamali Istatistik Kongresi'ne katilacak, Valilik ve Belediye ile "900 Adimda 900 Yillik Tarih"i ziyaret edecek.

(Tokat/10.30/12.00/12.30/14.00)

2- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Özbekistan temaslari kapsaminda Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu 6. Toplantisina katilacak, Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev ile bir araya gelecek, tarihi Semerkant ve Buhara sehirlerinde incelemelerde bulunacak.

(Taskent)

3- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantilari düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.45/10.45)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Kirgizistan Savunma Bakani Tuggeneral Taalaybek Omuraliev tarafindan Savunma Bakanligi'nda resmi törenle karsilanacak. Bas basa görüsecek Akar ve Omuraliev daha sonra heyetler arasi görüsmeye baskanlik edecek.???????

(Biskek)

2- Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk Valiligi, AK Parti Il Baskanligini ve Yüksekova'da Ahmed-i Hani Ortaokulu’nu ziyaret edecek. Selçuk, Fen Lisesi'nde yapimi tamamlanan egitim tesislerinin açilis törenine ve ögretmenevinde "Ziya Ögretmen ile Egitim Bulusmalari"na katilacak.

(Hakkari/09.45-14.30)

3- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, "Küresel Iklim Degisikliginin Etkilerinin En Aza Indirilmesi, Kuraklikla Mücadele ve Su Kaynaklarinin Verimli Kullanilmasi Için Alinmasi Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amaciyla Kurulan Meclis Arastirma Komisyonu Toplantisi"na katilacak.

(TBMM/15.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, RTÜK'e üye seçimi yapilacak, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Sirketi Hakkinda Kanun Teklifi'nin görüsmelerine baslanacak.

(TBMM/15.00)

EKONOMI

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Kaman Belediye Baskanligini, Kirsehir Valiligini, Ahi Evran-i Veli Külliyesini, AK Parti Il Baskanligini, gençlik merkezini, Kirsehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edecek, is insanlariyla istisare toplantisinda bir araya gelecek ve Kirsehir Organize Sanayi Bölgesine ziyaret gerçeklestirecek.

(Kirsehir/10.00-18.30)

2- Türkiye Istatistik Kurumu, haziran ayi ekonomik güven endeksi verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Italya'nin ev sahipliginde Matera kentinde G20 Disisleri Bakanlari Toplantisi yapilacak. Toplantiya, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu da katilacak.

(Matera)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Vali Hüseyin Aksoy, milletvekili ve ilçe belediye baskanlarindan olusan Aydin heyetiyle bir araya gelecek, kente yapilacak yatirimlarla ilgili protokol imza törenine katilacak.

(Ankara/13.00)

2- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) son 16 turu Ingiltere-Almanya, Isveç-Ukrayna maçlariyla tamamlanacak.

(Londra/19.00/Glasgow/22.00)

3- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'da ana tablo 1. tur maçlarina devam edilecek.

(Londra)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile