Günder'den Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Ziyaret

Günder'den Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Ziyaret

Güneydoğu Özel Eğitim Kurumları Derneği (GÜNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yener Doğruer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Konya Milletvekili Orhan Erdem ile birlikte, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i makamında ziyaret etti

Güneydoğu Özel Eğitim Kurumları Derneği (GÜNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yener Doğruer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Konya Milletvekili Orhan Erdem ile birlikte, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette bir açıklama yapan Fatma Şahin, Engelli Çocuğu Olan Ailelere Umut Çalıştayı Raporunu Bakan Mehmet Şimşek'e sunarak, Engellilere ve Engelli ailelerine hizmet etmeyi kendilerine asli bir görev kabul ettiklerini söyledi.
Şahin, Özel Eğitim alanında yapılan tüm çalışmaların destekçisi ve takipçisi olmaya gayret edeceklerini ifade etti.
GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yener Doğruer ise yaptığı konuşmada, "Eğitim hakları yasalar ile güvence altına alınan engelli bireyler kendilerine tanınan eğitim haklarından yeterince yararlandırılamamakta ya da tamamıyla bu haktan mahrum edilmektedirler." dedi.
DOĞRUER, "Özel eğitim alanında hizmet vermekte olan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin bir sorunu olarak, 2010 yılı ocak ayı itibarı ile 2 seans daha artırılan özel eğitim hizmetlerinin, ücretinin kurumlara ödenmesinin sağlanması ve alanda yaşanılan olumsuzlukların giderilmesi hususlarında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten çözüme yönelik adımların atılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon hizmetlerinin, özel gereksinimli bireyler ve aileleri için vazgeçilmez bir çalışma olduğunu çok yakından bildiklerini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Sosyal devlet olma ilkesinin, eğitimde fırsat eşitliği ve bunun devamlılığının devletin vazgeçilmez anayasal görevleri arasında yer almakta olduğunun bilincindeyiz. Bütçe imkanları çerçevesinde alandaki tüm çalışmaların geliştirilerek sürdürülecek" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile