Güneş enerjisi sektörünü bir araya getiren Solarex İstanbul, İstanbul Fuar Merkezi‘nde kapılarını açtı. İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen "Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul" 13 Mart‘a kadar ziyaret edilebilecek.
Bugün kurdele kesiminin ardından ziyarete açılan fuarda, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, AKÜDER Yönetim kurulu Başkanı Abdurrahman Acar, UNIDO ICHET Genel Direktörü Mustafa Hatipoğlu yer aldılar. Gecen yıl, 22 bin ziyaretçi tarafından gezilen fuarda bu yıl toplamda 61 yabancı katılımcı yer alıyor.
Sanayi maliyetlerini yükselten pahalı enerji sistemleri yerine, güneş enerjisi sistemlerini tercih eden pek çok dünya ülkesinden ziyaretçi beklenen fuarda, Türk kamuoyuna da güneş enerjisi sistemlerinin öneminin anlatılması hedefleniyor.
Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul, ürün ve hizmetlerin seçkin ziyaretçi ile paylaşılacağı, uygulama örneklerinin sunulacağı, ürün çeşitliliği ile gövde gösterisinin yapılacağı gerçek bir ticari platform olacak. Fuar, üretici firmaların yanı sıra, kullanıcılar satın almacılardan oluşan pek çok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak.
Gerek sanayileşme gerekse bireylerin daha iyi yaşam istekleri günümüzde enerji tüketimini önemli ölçüde artırırken, enerjinin önemi ve maliyeti de buna bağlı olarak artıyor. Fosil yakıtların sonlu bir tür olması ve daha da önemlisi hızlı tüketimi, insanlığı yeni arayışlara itiyor. Nüfus artışı, ekonomik gelişmeler doğrultusunda enerji tasarrufunun zorunlu hale gelmesi ve gelişen teknolojilerde güneş enerjisinin tercih edilmesi gibi nedenlerle gelecek yıllarda güneş enerjisinin önemi daha da artacak.
Güneş enerjisi ise geniş coğrafi dağılıma sahip bir enerji kaynağı olup, geleceğin dünyasının enerji gereksiniminin karşılanmasında, geleneksel enerji kaynaklarının yanında önemli seçeneklerden biri olacağını gösteriyor. Hızlı artışlar yapmaya devam eden güneş enerjisi sistemlerinin, önümüzdeki 25 yıl içinde en hızlı büyüyecek olan elektrik enerjisi alanı olması bekleniyor. Güneş enerjisi yatırımının en hızlı geri dönüş sağladığı alan olarak bilinen fakat mevcut enerji kaynaklarının hızla tükenmesi ve
enerji ihtiyacının aynı oranda artması insanoğlunu yenilenebilir enerjiye sevk ediyor.
Güneş enerjisi sektörü 1990‘lı yılların ortalarından bu yana dünyada yılda yüzde 30 büyüme hızıyla gelişiyor. Türkiye‘de de yaygınlığı artmaya devam eden güneş enerjisi teknolojileri, önümüzdeki yıllarda her ülkenin ekonomik büyümesinin önündeki en önemli belirleyici olacağını gösteriyor. Güneş ışığına bol miktarda sahip olan Türkiye‘de ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi pek çok Avrupa ülkesinin üzerinde. Enerjide dışa bağımlı olan ülkemiz, elindeki mevcut kaynaklardan yararlanmak adına ve bu
konuda bilinç oluşturmak için ilk spesifik fuarında buluşuyor.
Sektörde ilk defa İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, İspanya‘dan Almanya‘ya, Kore‘den Çin‘e kadar dünyanın en önemli firmalarının katıldığı geniş bir katılımcı konseptine sahip. Fuar, 13 Mart pazar akşamına kadar kapılarını ziyaretçiler için açık tutacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi telsiz iletişim ihtiyacının sağlanması için CleanGlobe ekibi tarafından projelendirilen ve ürün tedariki yapılan 42kW kurulu güce sahip güneş enerjisi sistemi, fuarın ilgi çeken standlarından olacak. Tüm elektrik ihtiyacını güneşten sağlayacak olan sistemin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Nisan ayında kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Antalya Güneş Evi gibi farklı unsurların sergileneceği fuarda, çatılara kolaylıkla monte edilebilen esnek güneş panelleri de kullanıcılar için büyük avantaj içeriyor.
Türkiye‘de güneş enerjisi kullanımının kolaylaştırılmasını hedefleyen güneş ağaçları da fuarın en renkli projeleri olacak.
ULUSLAR ARASI KATILIM
Yurt dışından katılım gösteren firmaları ve dünyanın dört bir yanından katılan yabancı ziyaretçileri ile geçtiğimiz senelerde başarısını kanıtlayan Solarex İstanbul Fuarı, dördüncü senesinde de, yenilikleri ve gelişmeleri sektörle paylaşmaya, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi platformunu oluşturmaya ve ticareti canlandırmaya hazırlanıyor.
Fuar sadece katılımcı anlamında değil, yabancı ziyaretçi anlamında da başarısını sürdürecek. 18 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenen fuar, 161 katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman - Köy İşleri Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, GENSED, UFTP, Çevkor, Yeşil Ekonomi, JCI Avrasya Enerji Takımı, AKÜDER, Milli Prodüktivite Merkezi, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi, Cleanglobe, Unido Ichet ve cok sayıda medya kurulusu tarafından desteklenen fuarda, tüm güneş enerjisi endüstrisinin kalbi atacak.
İstanbul‘un coğrafyasından kaynaklı stratejik konum, fuar alanının havaalanına yakınlığı ve ulaşım kolaylığı, avantajlı coğrafyasının ihracata katkıları ile Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul, dünya çapında gelişimini sürdürmekte.
Katılımcı firmaları doğru hedefe yönlendirecek olan fuar, sektöre daha uzun yıllar hizmet vermeye devam edecek.
Güneş Enerjisi Sektörü, Solarex İstanbul‘da Bir Araya Geldi
Günümüzde yaygınlığı artan ve gelecekte daha yaygın kullanılacağının sinyallerini veren güneş enerjisi sistemleri, Solarex İstanbul‘da görücüye çıktı.