Saglik Bakanligi verilerine göre, ülkede bugüne kadar yaklasik 14,2 milyon kisiye en az bir doz Kovid-19 asisi uygulandi. Ülkede, 6,8 milyondan fazla kisinin asilamalari tamamlandi.
Son 24 saatte 6 bin 270 kisinin Kovid-19'a yakalandigi ülkede, toplam vaka sayisi 2 milyon 843 bin 42'ye yükseldi. Salgin nedeniyle son 24 saatte 175 kisi hayatini kaybetti, toplam vefat sayisi 84 bin 327 olarak kayda geçti.
- Güney Afrika dijital asi sertifikasi kullanimina hazirlaniyor
Saglik Bakani Joe Phaahla, bazi ülkeler tarafindan uluslararasi seyahat için zorunlu tutulan dijital asi sertifikasi gelistirmeye basladiklarini ifade etti. Bu dijital asi sertifikasinin akilli telefonlara yüklenecek bir uygulamayla kullanilacagini kaydeden Phaahla, sertifikalarin Dünya Saglik Örgütü'nün (DSÖ) asi sertifikasi ile uyumlu olacagini belirtti.
Phahla, gelecek hafta içerisinde dijital sertifikalarin kullanimina baslamayi öngördüklerini kaydetti.
Güney Afrika'da Kovid-19 Asisi Uygulanan Kisi Sayisi 14 Milyonu Geçti
Afrika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin en sik görüldügü Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, Kovid-19 asisi uygulanan kisi sayisi 14 milyonu asti.



















