Güney Afrika'da muhalefet liderine hamamböceği yakıştırması

Güney Afrika'nın iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) Gençlik Kolları Başkanı Julius Malema, Western Cape Eyaleti Başbakanı ve anamuhalefe

Güney Afrika'nın iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) Gençlik Kolları Başkanı Julius Malema, Western Cape Eyaleti Başbakanı ve anamuhalefetteki Demokratik İttifak'ın Başkanı Helen Zille'ye "parlementodaki hamamböceği" yakıştırması yaptı.

İcraatları ve konuşmalarıyla gündemden düşmeyen genç politikacı Malema, ırkçı apartheid rejiminin 1994'te sona ermesine rağmen halen beyazların kalesi olarak kalan Western Cape eyaletinin Stellenbosch bölgesinde yaptığı konuşmasında, partililerden Helen Zille'yi iktidardan düşürmek için var güçleriyle çalışmaları isteğinde bulundu.

Julius Maleme, ANC Gençlik Kollarının 66. yıl dönümü konuşmasında muhalefet lideri hakkında, "Biz açık tuvalet yaptıran Helen Zille'ye saygı duymuyoruz. Zille yıktığımız ırkçı rejimin bugünkü temsilcisidir. Zille fırsatını bulsa ülkeyi böler, Wester Cape eyaletinde bir cumhuriyet kurar." gibi sert eleştirilerde bulundu.

Madenlerin kamulaştırılması gibi konularda Malema ile ters düşen Cumhurbaşkanı Jacop Zuma da, aylar sonra ilk defa aynı karede göründüğü Gençlik Kolları Başkanı'nın konuşmasının ardından, "Güney Afrika'da ANC'nin halkımızı daha iyi bir yaşam için yönetmediği bir bölge olmamalı. Western Cape'de iktidarı ele geçirmeliyiz." diye konuştu.

Ülkede siyahların partisi olarak bilinen Nelson Mandela'nın ANC'si, 1994'te bütün ülkede iktidarı ele geçirmesine rağmen, iki okyanusun birleştiği meşhur Ümit Burnu ve turizm cenneti Cape Town şehrinin bulunduğu Western Cape eyaletinde sadece 2004-2009 arası iktidara gelebildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile