GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan’ın katıldı.
Muğla Valisi Amir Çiçek öncelikle Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği ve devam ettirdiği çalışmaların mevcut durumunu değerlendireceklerini ve ileriki süreçlerde GEKA’nın gündemini belirleyecek planlanan faaliyetleri de gözden geçireceklerini ifade etti.
Ajansın 2017 yılında Bölge kalkınmasına yönelik yürütmeyi planladığı mali, teknik ve doğrudan faaliyet destek programlarının konuları ve içeriklerini gözden geçireceklerini belirten Vali Çiçek, bölge kalkınmasına ivme kazandıracak yatırımların çekilmesi, bölgenin sanayi, turizm, tarım ve doğal zenginliklerinin etkin olarak tanıtılması ile bölge potansiyelini harekete geçirecek stratejik araştırma faaliyetlerini içeren 2017 yılı çalışma programını ve bütçesini de görüşerek karara bağlayacaklarını söyledi.
“İlçe Gelişme Stratejileri ve Proje Havuzu Oluşturulması” konusu kapsamında ise ilçelerin sosyo-ekonomik açından gelişmesine yönelik stratejilerin ve proje önerilerinin oluşturulması amacıyla Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki ilçelerde çalıştay benzeri çalışmaların gerçekleştirileceğinin altını çizen GEKA yönetim kurulu Başkanı Amir Çiçek, bu doğrultuda, her ay bir ilçe olmak üzere az gelişmiş ve geleneksel ekonomi merkezi olarak nitelendirilen ilçelere öncelik vererek çalışmaların başlayacağını ifade etti.
Muğla Valisi ve GEKA yönetim Kurulu Başkanı Amir Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti; “Güney Ege Bölgesi’nin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak, bölge için önemli stratejik eylemlerin başlatılmasını ve gerçekleştirilmesini sağlayacak kritik öneme haiz araştırma, planlama, fizibilite ve benzeri diğer faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla yürüttüğümüz Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında, Ajansımıza başvurusu yapılan projeleri görüşerek uygun bulunması halinde söz konusu projeleri onaylayacağız. 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında şu ana kadar 27 proje başvurusu alınmış olup, bunlardan 5 adedi önceki Yönetim Kurulu Toplantılarımızda onaylanarak projelerin uygulamalarına başlanmıştı. Bölgemizin yurt içi ve yurt dışında tanıtımına yönelik çalışmalar öncelikli konularımızdan biri olup, bugünkü toplantımızda söz konusu tanıtım çalışmaları kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım çalışmaları ile yurt içi ve yurt dışı fuar katılımlarımız değerlendirilecektir. Toplantımızın son gündem maddeleri sırasıyla; Ajansımıza gönderilen, illerin yatırım tekliflerinin Yönetim Kurulumuz tarafından incelenmesi, 2015 yılı mali destek programları projelerindeki hususlar ve Ajansın genel hizmet alımlarına yönelik yapılacak çalışmalar olacaktır. Söz konusu gündem maddelerini Yönetim Kurulu olarak görüşerek değerlendireceğiz ve uygun bulunması halinde karara bağlayacağız” dedi.
Vali Çiçek, konuşmasının ardından kurul üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek, toplantının bölge için hayırlı olmasını diledi.
Güney Ege Proje Ve Yatırımları Kuşadası'nda Konuşuldu
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 86’ıncı Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Türkiye’de sistemli turizm hareketlerinin başladığı ilk yerlerden bir tanesi ve deniz turizminin de öncüsü olan Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirildi.