Güney Florida Üniversitesi Dekanı Çomü'de

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güney Florida Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu'nu ağırladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çobanoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'i makamında ziyaret etti.

Çobanoğlu, burada yaptığı açıklamada, Çanakkale'de böyle bir üniversite olmasından mutluluk duyduğunu bildirdi.

Burasının, tarihin baştan yazıldığı bir kent ve kendine yakışan bir üniversiteye sahip olduğunu ifade eden Çobanoğlu, ÇOMÜ ile çalışmalar yürütmek, ortak projeler yapmak istediğini kaydetti.

Daha sonra Rektör Yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Coşar, başhekim yardımcıları ve tıp fakültesi öğretim üyeleriyle yemekte bir araya gelen Çobanoğlu, şunları kaydetti:

''Çanakkale tarih, doğa, mitoloji gibi bir çok güzellikten oluşan bir mozaik. Turizm alanında çalışmalar yapan bir akademisyen olarak, Güney Florida Üniversitesi ve ÇOMÜ arasında ikili işbirliklerinin sağlanması, öğrenci, akademisyen değişimleriyle bu kültürün yayılmasını ve üniversitenin de tanınırlığının artmasını isterim. Bununla ilgili elimden gelen her şeyi yapacağım. İki üniversite arasında gönüllü elçi olmaya hazırım.''

Prof. Dr. Özdemir de Çobanoğlu'nu ÇOMÜ'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ''Hocamızla ve üniversitesiyle birlikte çalışmalar yürütmek bizi de çok mutlu eder. Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu alanında uzman bir isim, onun tecrübeleri ve bilgilendirmeleri bizim için çok değerli'' dedi.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile