Güney Kıbrıs'ta Türklere ırkçı saldırı!

Güney Kıbrıs'ta Larnaka'da düzenlenen Rainbow festivaline katılan iki Kıbrıslı Türk, Rumların saldırısına uğradı. Saldırıda Kıbrıs'lı Türk Sertunç Akdoğdu beyzbol sopaları ile darp edildikten sonra 2 yerinden bıçaklandı.

Güney Kıbrıs'ta Larnaka'da düzenlenen Rainbow festivaline katılan iki Kıbrıslı Türk, Rumların saldırısına uğradı. Saldırıda Kıbrıs'lı Türk Sertunç Akdoğdu beyzbol sopaları ile darp edildikten sonra 2 yerinden bıçaklandı. Larnaka'da önceki akşam azınlık haklarına yönelik düzenlenen 'Rainbow' festivaline müzikle destek vermek için katılan iki Kıbrıslı Türk, "Helen Direniş Hareketi" ve "Tüm Kıbrıs Anti İşgal Hareketi" isimli şoven örgütlerin militanları tarafından saldırıya uğradı.

Şoven gruplar, Avrupa Komisyonu'nun Güney Kıbrıs'taki temsilcisi Andrulla Kaminara kürsüde konuşma yaparken, festivale katılan yabancı uyruklulara sopa, zehirli boya ve bıçaklarla saldırdı.

Saldırıda Kıbrıs'lı Türk Sertunç Akdoğdu beyzbol sopaları ile darp edildikten sonra 2 yerinden bıçaklandı. Akdoğdu, Larnaka Hastanesi'ne kaldırıldı ve ameliyat edildi. Aldığı bıçak darbeleri sonucu ciğerlerinden yaralanan Akdoğdu'nun hastanede 3-4 gün tedavi göreceği öğrenildi.

İsminin S.Ö. olduğu bildirilen diğer Kıbrıslı Türk ise şiddetli şekilde darp edildi.

Saldırının arkasında kimler var?

 'Rainbow' adı altında düzenlenen festivalle, aynı saatlerde aynı yerde ırkçı bir grup tarafından yürüyüş düzenlendi. Yaralanan iki Kıbrıslı Türk ise festivale müzik dinletisi sunmak için davet edilmişlerdi.

Festival alanında iki grup arasında kavga çıkması üzerine müzik dinletilerine başlamadan vazgeçen iki müzisyen, müzik aletlerini araçlarına taşımaya başladılar. Bu sırada 15 kişilik elleri bıçaklı yüzleri maskeli beyzbol sopası tutan ırkçı bir grubun saldırısına uğradı.

Yaşanan olayların ardından 6-7 kişinin tutuklandığı öğrenilirken, tutuklanan kişilerin bıçaklama olayına karışan kişiler olup olmadığı ise bilinmiyor. Yaralananlar ve festivale katılan diğer kişiler, korktukları için hastaneye gidene kadar Rum polisinden eskortluk yapmasını istedi. Ancak polis yardım isteğini reddetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile