Güney Kore Haber Ajansı Yonhap'a göre, istihbarat servisince yürütülen soruşturma kapsamında 19 Mayıs-16 Eylül arasında ülkedeki akıllı cep telefonlarına yönelik düzenlenen saldırı hakkındaki rapor parlamentoya gönderildi.
Siber saldırıya maruz kalanlar, farkına varmadan Güney Kore'deki internet sitelerinden telefonlarına içeriğinde zararlı yazılım bulunan oyunlar yükledi. İstihbarat servisi, zararlı uygulamaların cep telefonlarında bloke edilerek veya telefondan kaldırılarak tehditlerle mücadele edilebileceği uyarısında bulundu.
Güney Kore, son siber saldırının arkasında Kuzey Koreli internet korsanlarının olduğunu belirtti.
Kuzey Kore'deki hacker gruplar, Kuzey'in teknolojik kapasitesini ölçmek veya geliştirmek amacıyla teknoloji meraklısı Güney'in kamu ve özel kurumlarının resmi sitelerini zaman zaman hedef alıyor.
Seul yönetiminin daha önceki siber saldırılara yönelik soruşturmalarında, saldırıların arkasından Çin internet siteleri ortaya çıkmıştı. Dünyada en hızlı internet erişimine sahip Güney Kore'de nüfusun yüzde 78'ini oluşturan 49 milyon kişi akıllı cep telefonu kullanıyor.
Güney Kore'de 20 Mart'ta da bazı büyük yayın kuruluşları ile bankaların bilgisayar sistemleri felç olmuş, Seul yönetimi siber saldırıdan Kuzey Kore'yi sorumlu tutmuştu. Pyongyang yönetiminin suçlamaları kesin bir dille reddetmesine karşın Güney Kore, bankaların günlerce işlem yapamamasına neden olan saldırının Kuzey Kore ordusuna ait bir casusluk örgütü tarafından düzenlendiğini ileri sürmüştü.
Kore Savaşı'nın başlamasının 63. yıl dönümü olan 25 Haziran'da da hem Güney Kore'de hem de Kuzey Kore'de hükümete ve özel sektöre ait bazı internet siteleri bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramıştı.
Güney Kore'de Akıllı Telefonlara Siber Saldırı
Güney Kore yönetimi, ülkede 20 binden fazla akıllı telefonu hedef alan siber saldırı düzenlendiğini, bunun arkasında Kuzey Kore'nin bulunduğunu belirtti.