Güney Kore'de Boynundan Biçaklanan Ana Muhalefet Lideri Ameliyat Oldu

Güney Kore'de Boynundan Biçaklanan Ana Muhalefet Lideri Ameliyat Oldu

Güney Kore’nin Busan ziyaretinde gazetecilerin sorularini cevapladigi sirada boynundan biçaklanan ana muhalefetteki Demokratik Parti’nin lideri Lee Jae-myung ameliyat edildi. Yogun bakim ünitesine alinan Lee’nin bilincinin açik oldugu ögrenildi.

Güney Kore’de Busan kentinin Gadeok Adasi’ndaki yeni havalimani insaatina gerçeklestirdigi ziyarette biçakli saldiriya ugrayan ana muhalefetteki Demokratik Parti’nin lideri Lee Jae-myung’un saglik durumuna iliskin açiklama geldi. Demokrat Parti Sözcüsü Kwon Chil-seung, 59 yasindaki Lee’nin kaldirildigi Seul Ulusal Üniversite Hastanesi’nde ameliyat edildigini duyurdu. Kwon, ana muhalefet liderinin ameliyattan sonra yogun bakim ünitesine alindigini, bilincinin açik oldugunu aktardi. Kwon ayrica Nisan ayinda yapilacak parlamento seçimleri öncesinde gerçeklestirilen saldiriyi "siyasi terör" olarak nitelendirerek kinadi.

Busan polisinden Son Je-han ise yaptigi açiklamada, saldirganin 1957 dogumlu oldugunu, saldirida internetten satin aldigi 18 santimetrelik bir biçagi kullandigini ifade etti.

Saldirganin kimligini açiklamayan Son, saldirinin nedeninin arastirildigini vurguladi.

Güney Kore Devlet Baskani Yoon Suk Yeol ise yaptigi açiklamada, "Bu tür siddete asla hosgörü gösterilmemelidir" ifadelerini kullandi.

Boynunda 1 santimetrelik yirtilma oldu

Busan’daki havalimani insaatina ziyaret gerçeklestiren ve gazetecilerin sorularini yanitlayan Lee, bu sirada imza alma bahanesiyle kendisine yaklasan bir kisi tarafindan boynundan biçaklanmisti. Lee, saldirinin ardindan bilinci açik bir sekilde önce Pusan Ulusal Üniversite Hastanesi’ne kaldirilirken, daha sonra helikopterle baskent Seul’deki Seul Ulusal Üniversite Hastanesi’ne sevk edilmisti. Saldirgan ise olay yerinde gözaltina alinmisti. Boynunda 1 santimetrelik yirtilma meydana geldigi belirtilen Lee’nin hayati tehlikesinin bulunmadigi açiklanmisti.

Baskanlik yarisini az farkla kaybetmisti

Lee, ülkede geçtigimiz yil düzenlenen baskanlik seçimlerini görevdeki Devlet Baskani Yoon Suk-yeol’a karsi yüzde 0,73’lük bir farkla kaybetmisti. Lee’nin 2027’deki baskanlik seçimlerinde yeniden aday olmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile